RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

"Челсі" принизив свою легенду: в Англії ажіотаж

Розгромна перемога 4:0 "Челсі" над "Манчестер Юнайтед" у рамках 10-го туру чемпіонату англійської Прем'єр-ліги викликала великий ажіотаж у світовій пресі: основна тема новинних повідомлень - приниження лондонцями свого колишнього наставника, легенди клубу Жозе Моурінью.

Британські й італійські ЗМІ смакують розгром, який вчинив нинішній наставник "Челсі" італієць Антоніо Конте своєму більш зірковому візаві Моурінью. Журналісти звернули увагу на те, як тренери вітали один одного перед поєдинком на "Стемфорд Брідж" в Лондоні, і на їхню реакцію після фінального свистка, адже під час гри італієць аж надто емоційно реагував на голи своїх підопічних, а в кінці за допомогою активної жестикуляції звернувся до публіки - ніби намагався завести трибуни.

Після матчу в мережу потрапило відео, на якому чітко чутно, що Моуріінью звертається до Конте по-італійськи: "Не треба так святкувати, це не 1:0, а 4:0".

Журналісти не втратили можливості підняти тему й на післяматчевому спілкуванні з тренерами. Так, коли Конте повідомили, що Моурінью ображено сприйняв його реакцію під час зустрічі, італієць дав гідну відповідь.

"Між мною і Жозе нічого не сталося. Я вів себе цілком нормально і нікого не хотів висміяти. Я завжди проявляю повагу і чекаю того ж у відповідь. Якщо хочете прибрати емоції, то тоді нам краще залишитися вдома і змінити професію. Я не зробив нічого такого, щоб принизити Моурінью. Я був футболістом і знаю, як поводитися на полі. Я всіх поважаю. Уболівальники МЮ співали, а наші після такої хорошої гри чомусь мовчали. Я всього лише хотів попросити їх поаплодувати нашим гравцям. Мені здається, це нормально", - цитує Конте Sky Sports.

Додамо, що за інформацією Daily Mail, деякі працівники МЮ, які прийшли в клуб разом з Моурінью, відмовилися потиснути руку італійському тренеру, коли опинилися поруч з ними по шляху в підтрибунне приміщення стадіону.

Не обійшлося і без традиційного англійського гумору. Так, The Daily Telegraph опублікував на першій шпальті свого спортивного додатку фото Моурінью, яке підписав фразою "The Humilated One" (англ. - Принижений - "Апостроф"), обігравши одне з давніх прізвиськ португальця "The Special One" (Особливий).

Відзначимо, що "Челсі" збентежив МЮ в першій половині стартової 45-хвилинки, коли на 1-й і 21-й хвилинах команда Конте двічі розписалася у воротах Давида де Хеа (відзначилися Педро і Гарі Кейхілл). Переможну крапку "пенсіонери" поставили після перерви - відзначилися Еден Азар і Нґоно Канте. Завдяки перемозі "сині" піднялися на 4-е місце турнірної таблиці АПЛ, а "Червоні дияволи" опустилися на 7-е.

Нагадаємо, що команда Моурінью є суперником луганської "Зорі" в Лізі Європи. У матчі 2-го туру групового турніру 30 вересня на домашньому стадіоні МЮ насилу обіграв українців з рахунком 1:0 завдяки голу Златана Ібрагімовича в середині другого тайму.