RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

У Обами відчитали Путіна за нахабні провокації його флоту

США висловили Москві по дипломатичних каналах заклопотаність у зв'язку з маневрами російського сторожового корабля Ярослав Мудрий перед американськими бойовими кораблями.

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на офіційного представника Пентагону Пітера Кука.

"Ми вважаємо, що маневри російського корабля були непрофесійними. Ми довели нашу думку до відома Росії", — сказав Кук, пообіцявши і надалі використовувати дипломатичні канали в разі повторення подібних інцидентів.

Раніше в Пентагоні заявляли про два інциденти за участю Ярослава Мудрого. Перший, як стверджується, що стався 17 червня. За даними Міноборони США, російський військовий корабель здійснював «небезпечне і непрофесійне» маневрування неподалік від двох кораблів ВМС США пройшовши в 290 метрів від американського ракетного есмінця Грейвлі. У міністерстві оборони США припустили, що Ярослав Мудрий намагався створити перешкоди авіаносця Гаррі Трумен.

Другий інцидент нібито мав місце 30 червня. Як стверджують у Вашингтоні, Ярослав Мудрий опинився на відстані близько 140 метрів від ракетного крейсера Сан-Джасінто, який входить в групу супроводу авіаносця Дуайт Ейзенхауер. Дії Ярослава Мудрого були охарактеризовані як «небезпечні і непрофесійні».

Як повідомляв "Апостроф", в мережі з'явилося відео з закликом екс-президента Польщі, лауреата Нобелівської премії миру Леха Валенси збивати російські військові літаки.