RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Скандальне рішення Росії щодо Сирії: у Порошенка дали ООН пораду

Ветування Росією резолюції щодо припинення бомбардування і польотів військової авіації над сирійським містом Алеппо свідчить про безпорадність системи безпеки ООН і необхідність реформи права вето.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав політтехнолог Тарас Березовець, який співпрацює з Адміністрацією президента України.

"Росія заветувала французьку резолюцію щодо припинення вогню в Алеппо. Напередодні голосування Франсуа Олланд з явним натяком на Росію помітив, що будь-яка країна, яка захоче накласти вето на резолюцію Франції, "буде дискредитована в очах усього світу". Ну, цим Путіна точно не налякаєш. Мабуть, тому у Чуркіна сьогодні стався в Радбезі ООН бенефіс. Історія в будь-якому випадку оцінить дії РФ, яка продовжує бійню в Сирії. А поки безпорадність стає просто непристойною. Реформа права вето в Радбезі виглядає безальтернативною", - вважає Березовець.

Аналогічна думка висловлюється на сторінці в Twitter Постійного представництва України при ООН.

"Чорний день для сирійців і Ради безпеки ООН. Явна і нагальна потреба реформувати право вето. В іншому випадку агресори продовжуватимуть скоювати злочини", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв "Апостроф", в мережі викликало хвилю гніву ветування Росією в Раді безпеки ООН резолюції, що вимагає припинити бомбардування Алеппо.