RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Папа Римський вказав на тривожну тенденцію в Європі, згадавши про Гітлера

Папа Римський Франциск застеріг Європу від розширення популізму, який може привести до появи нового Гітлера.

Про це голова Римсько-католицької церкви заявив в інтерв'ю іспанській газеті El Pais.

Франциск нагадав про те, що Гітлер прийшов до влади законним шляхом, він був обраний народом, а не захоплював владу. При цьому він завдав величезної шкоди своїм громадянам. За словами Франциска, "в моменти кризи нам відмовляє здатність тверезо мислити".

Він нагадав, що в 1933 році, коли до влади прийшов Гітлер, Німеччина шукала свою ідентичність. "І тоді прийшов цей харизматичний лідер і пообіцяв дати їм ідентичність. Але він дав їм спотворену ідентичність, і ми знаємо, що сталося потім", - сказав Папа Римський.

Схожу ситуацію Понтифік бачить у нинішній Європі. За його словами, люди намагаються відгородитися колючим дротом від тих, хто їм здається, загрожує "відібрати їх ідентичність". Він підтверджує, що країни повинні захищати свої кордони від тероризму, але не повинні відбирати у своїх громадян "право на діалог з сусідами".

Папа Римський закликав європейців докладати більше зусиль для інтеграції біженців. В іншому випадку, він вважає, що в Європі з часом можуть бути утворені нові гетто.

Як повідомляв "Апостроф", Папа Римський закликав вирішити гуманітарні проблеми на Донбасі.

За матеріалами DW.