RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

У Росії вказали на нереальність плану Путіна налагодити відносини з США

Російський журналіст і публіцист Леонід Радзіховський пояснив, чому план президента РФ Володимира Путіна налагодити відносини з США приречений на невдачу.

Про це Радзіховський розповів "Апострофу".

Він зазначив, що Росія намагається шантажувати США, посилюючи напруженість на Донбасі. На думку публіциста, це ні до чого не приведе, так як Росія і так є учасником переговорів у Мінську, а скасовувати санкції проти РФ у зв'язку з посиленням напруженості на сході України не будуть, оскільки саме за дії на Донбасі вони і накладені.

Радзіховський зазначає, що РФ хоче зняття санкцій, але нічого для цього не робить. "Вона хоче, щоб було так: Трамп приходить, низько кланяється, кладуть на стіл санкції і кладуть ще гроші. Такий варіант її влаштовує, і саме з цього приводу розпивали шампанське в Думі", — каже журналіст.

Він вважає, що заяви Путіна і Лаврова про те, що Росія готова до відновлення повномасштабних відносин з США, залишаються порожніми словами. Радзіховський зазначає, що РФ не готова "злити" ДНР, повністю припинити бойові дії на Донбасі, порвати військово-технічні відносини з Іраном, видати Сноудена, припинити антизахідну пропаганду — тобто, нічого не пропонує США.

Публіцист зазначає, що ситуація зі звільненням Флінна показала, що США не будуть "прогинатися". "Значить, у РФ фантастичний план, абсолютно нереалістичний, ні на чому не заснований — це інфантильна ейфорія", — підсумовує Радзіховський.

Докладніше про те, чому не буде "великої угоди" між Трампом і Путіним, читайте на "Апострофi".