RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

В ЄС взялися за організатора турпоїздок до окупованого Криму

Ризька окружна прокуратура пред'явила звинувачення особі, яка займалася організацією туристичних поїздок до окупованого Росією Криму.

Про це повідомляє Delfi з посиланням на прес-центр Генпрокуратури Латвії.

Ще в кінці квітня Поліція безпеки (ПБ) звернулася до прокуратури Ризького судового округу з проханням розпочати кримінальне переслідування особи, яка організувала туристичні поїздки до Криму.

Кримінальний процес було розпочато за фактом порушення заборони ЄС надавати послуги, які безпосередньо пов'язані з туристичною діяльністю в окупованому Криму і Севастополі.

Поліція вважає, що зібрано достатньо доказів, щоб розпочати кримінальне переслідування щодо однієї фізичної особи за умисне порушення нормативних актів, які регулюють в Латвії застосування санкцій, установлених законодавством ЄС та іншими міжнародними організаціями.

У червні минулого року поліція провела обшуки в компанії Mkbc Tour, яка надавала послуги, пов'язані з туризмом в Криму і Севастополі. Суд санкціонував обшук на двох об'єктах підприємства. Представник турфірми тоді заявляла, що до Криму було продано чотири путівки, у травні та червні, оскільки фірма не була проінформована про те, що організовувати подорожі до окупованого півострова заборонено.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Латвії заявили про збиток, завданий економіці республіки Радянським Союзом за час окупації, який становить 185 млрд євро.

У квітні в Латвії на півроку заборонено ретрансляцію російського телеканалу "Росія-РТР".