RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

Скандальні випадки: як каратимуть працівників ТЦК за порушення прав людини

В Україні співробітники Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) під час проведення заходів щодо мобілізації не можуть порушувати права людини. Якщо в діях представників ТЦК та СП є ознаки правопорушення, вони реєструються та розслідується поліцією.

Про це народний депутат України, член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський розповів в ефірі телеканалу "Київ-24".

Читайте також: Напади на військових з ТЦК: як припинити агресію

езперечно, що в процесі здійснення мобілізаційних заходів порушувати права людини, право на недоторканність приватного життя, право на власність, яке не обмежується воєнним станом, не можна. І тут будь-які заходи мають здійснитися з дотриманням поваги до людської гідності, тому що право на людську гідність це те, що взагалі не може бути обмежене навіть в умовах воєнного стану", - сказав Веніславський.

Він уточнив, що бувають випадки, які набувають не тільки суспільного розголосу, але на них реагують правоохоронні органи, якщо в діях представників ТЦК і СП є ознаки правопорушення чи то кримінальні, чи то адміністративні, а далі вони реєструються й розслідується.

"Дуже багато представників ТЦК СП після таких скандальних випадків порушення прав людини, вони просто перестають бути представниками ТЦК СП і відправляються в бойові підрозділи", - додав Веніславський.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що у Закарпатському ТЦК пояснили, чому знімали далекобійників з рейсів.

  • Вас також може зацікавити:

Деякі чоловіки стоять від учора: в Києві не зменшуються черги до ТЦК. Фото і відео

В Запоріжжі працівник ТЦК незаконно вилучав автівки: мобілізував автопарк на 11 мільйонів. Фото

Я від ВЛК втік, і від ТЦК втік: в Одесі знайшовся ухилянт-колобок