RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Стали відомі витрати країн НАТО на оборону: опублікована інфографіка

З 28 членів НАТО тільки п'ять - США, Греція, Польща, Естонія та Велика Британія - виконують зобов'язання в частині підтримки витрат на оборону на рівні 2% від обсягу валового внутрішнього продукту (ВВП).

Про це повідомляє CNN.

Незважаючи на те, що Альянс у 2015 році вперше за останні два десятиліття збільшив загальні витрати на колективну безпеку, США як і раніше несуть найсерйозніші витрати - розмір їх відрахувань становить 3,61% ВВП.

На другому місці за рівнем витрат на оборонні потреби виявилася Греція - 2,38% ВВП. За нею йдуть Великобританія (2,21%), а також межуючі з Росією Естонія (2,16%) і Польща (2%).

Решта країн НАТО витрачають на колективну безпеку менше, ніж передбачено зобов'язаннями в рамках блоку. Так, Німеччина в минулому році витратила на оборону 1,19% ВВП, Франція - 1,78%, а такі країни, як Канада, Словенія, Бельгія, Іспанія і Люксембург виділяли менше 1% ВВП.

При цьому в абсолютному вираженні США є лідером за рівнем фінансування блоку. Так, згідно зі статистичними даними НАТО, в 2016 році Сполучені Штати витратили на оборону $ 664 млрд, що більш ніж удвічі перевищує витрати всіх інших 27 країн НАТО, разом узятих. Витрати на колективну безпеку чотирьох країн - США, Великобританії, Франції та Німеччини - складають більше 88% від загальної суми витрат усіх країн блоку.

навчаннях в 2017 році.

Як повідомляв "Апостроф", 19 січня Верховна Рада допустила іноземних військовослужбовців на територію країни для участі у військових навчаннях в 2017 році.