RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Греція пояснила ситуацію з "представництвом ДНР" в Афінах

У Міністерстві закордонних справ Греції заявили, що організація під назвою "представницький центр ДНР" в Афінах не має якогось офіційного статусу.

Про це повідомляє радіо "Свобода".

Раніше в самопроголошеної "ДНР" повідомили про "урочистое відкриття" в Афiнах "представницького центру ДНР",в якому нібито брав участь лідер грецької партії "Народна єдність" Панайотіс Лафазанiс, а також інші грецькі політики і російський музикант Олександр Скляр.

За словами речника МЗС Греції Стратоса Ефтiмiоса, будь-які дії, що підривають територіальну цілісність України, повністю суперечать позиції уряду Греції. Він зазначив, що Греція не визнає претензiй угруповання "ДНР" на "державність".

Нагадаємо, раніше організації під назвою "Представницький центр ДНР" відкрилися в Чехії та Італії, але вони є цивільними об'єднаннями, а не офiцiйними "представництвами" сепаратистів.

Як повідомляв "Апостроф", раніше посол України в Італії Євген Перелигін назвав провокацією заяву ватажків самопроголошеної "ДНР" про відкриття в місті Турин так званого "представництва республіки".