RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

У Косово почалися масові арешти сербів: затримано громадянина Росії

Групи спецназу Косово почали велику спецоперацію в районах на території держави, де проживають етнічні серби, у відповідь на це влада Сербії привели армію в бойову готовність.

Про це повідомило телебачення Сербії.

Так, після початку операції косовських силовиків, в муніципалітеті Зубін-Поток і північній частині Косовської-Митровиці місцеві жителі почали зводити барикади в знак протесту. Таким чином вони намагаються зупинити транспорт зі спецназом.

У той же час за офіційними даними сербської влади, спецназ Косово затримав 23 осіб - етнічних сербів і боснійців, в тому числі і місцевих правоохоронців.

Президент Сербії Олександр Вучич доповнив цю інформацію, уточнивши, що затриманий був ще один росіянин - співробітник Місії ООН у справах тимчасової адміністрації в Косово Михайло Краснощьоков.

"Це пряма загроза миру ... Якщо це не припиниться негайно, Сербія без сумніву відреагує вже протягом дня", - прокоментував події директор канцелярії по Косово при уряді Сербії Марко Джуріч.

Тим часом влада Косово підтвердили проведення спецоперації, прем'єр-міністр Рамуш Харадінай уточнив, що затримання пов'язані з боротьбою проти контрабанди та організованої злочинності. За його словами, затримують також корумпованих співробітників поліції і митниці.

"Організована злочинність - це пряма загроза нашому загальному прогресу, її не можна підтримуватися на етнічному або будь-якому іншому рівні", - зазначив косовський чиновник.

Як повідомляв "Апостроф", раніше президент Сербії Олександр Вучич заявив, що Белград не може визнати окупований Крим частиною Росії через наявність фактору Косово.