RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Стало відомо про плани "зближення" спецслужб Росії та Білорусі

Президент Білорусі Олександр Лукашенко схвалив своїм указом проект спільної з Росією угоди про участь білоруських сил спеціального призначення в контртерористичних операціях на території Білорусі та РФ.

Про це повідомляє білоруська служба "Радіо Свобода".

Згідно з текстом указу, КДБ Білорусі доручено вести переговори з російською ФСБ про проект угоди, вносити в нього зміни і підписати підсумковий документ.

За словами незалежного експерта Олександра Алесіна, прийняття спецслужбами двох країн зазначеної угоди означає можливість відправляти сили спеціального призначення на територію не тільки своєї, але й сусідньої держави.

При цьому експерт зазначив, що Конституція Білорусі забороняє направляти військовослужбовців для бойових дій в гарячих точках на території інших країн. Але вихід знайдений: заборона стосується тільки строковиків, але не контрактників. А сили спеціального призначення в Білорусі формуються як раз з контрактників і можуть за наказом президента і головнокомандуючого спрямовуватися, в тому числі і в гарячі точки. Угода відшліфує цю можливість.

Нагадаємо, що члена ОДКБ є Вірменія, Білорусь, Казахстан, Киргизстан, Таджикистан і РФ.

Як повідомляв "Апостроф", заступник глави міністерства зв'язку і масових комунікацій РФ Олексій Волін прокоментував затримання в Білорусі прихильників "російського світу".