RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

Всі новини

Зеленський звільнив топ-чиновника СБУ, у якого знайшли нерухомість на 25 млн грн

Іллю Вітюка звільнено з посади начальника Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки Служби безпеки України.

Про це йде мова у відповідному указі президента Володимира Зеленського від 1 травня 2024 року.

Читайте також: СБУ переслідувала журналіста через ТЦК: з’явилась реакція Міноборони

"Звільнити Вітюка Іллю Анатолійовича з посади начальника Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки Служби безпеки України", - йдеться в указі.

Зазначимо, що повністю текст указу на сайті Офісу президента з невідомих причин наразі не відкривається.

За що звільнили Вітюка

Раніше Вітюка відсторонили від виконання посадових обов’язків на час перевірки інформації, оприлюдненої журналістами "Слідство-інфо", про купівлю його дружиною квартири преміумкласу на Печерську в Києві за понад 25 мільйонів грн.


Крім того, глава СБУ Василь Малюк розпорядився, що на час проведення перевірок Вітюк мав проходити службу в бойовому підрозділі ДКІБ, який виконує оборонні завдання і знищує ворога та його техніку безпосередньо на фронті спільно з ЦСО "А".

У розслідуванні "Слідства.Інфо" йшлося про майно сім’ї керівника Департаменту кібербезпеки СБУ Іллі Вітюка. Журналіст з’ясував, що дружина посадовця Юлія під час повномасштабної війни придбала квартиру преміумкласу на Печерську в Києві за понад 25 мільйонів грн. Вітюку журналісти надіслали запитання щодо люксового майна, а натомість отримали у відповідь повістку журналісту Шульгату.

Раніше ми писали, що в ЗСУ відреагували на скандал з врученням повістки журналісту "Слідства.Інфо" Євгенію Шульгату та доручили провести службову перевірку.

  • Вас також може зацікавити:

Із вадами зору записали у снайпери: військовий і журналіст про недоліки призову

Депутат-військовий допоміг втекти з України 70 ухилянтам

Після скандалу з поцілунками начальник ТЦК з Рівненщини написав рапорт на звільнення