RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Найбільший у РФ оператор мобільного зв'язку очікує падіння доходів через санкції України

Російська телекомунікаційна компанія МТС очікує настання несприятливих наслідків для бізнесу, фінансового положення та результатів діяльності групи МТС" в Україні через запровадження санкцій Києвом щодо російського підприємця Володимира Євтушенкова в жовтні 2016 року.

Про це повідомляє російський ресурс РБК.

Євтушенков є основним бенефіціаром АФК "Система", якій з урахуванням опосередкованого володіння належить 50,31% МТС. Російському бізнесменові заборонено в'їзд в Україну; тимчасово обмежено право користуватися і розпоряджатися належним йому майном, обмежені торговельні операції; зупинено виконання економічних і фінансових зобов'язань; заборонена передача технологій, прав на об'єкти інтелектуальної власності; повністю або частково заборонені угоди щодо цінних паперів, емітентами яких є особи, до яких застосовані санкції.

Серед інших ризиків для МТС, пов'язаних з погіршенням російсько-українських відносин, зазначаються набули чинності влітку 2015 року поправки до Закону України "Про ліцензування певних видів господарської діяльності". Згідно з даними поправками, в Україні можуть заборонити роботу компанії, яка причетна до збройної агресії проти України.

Детальніше про поточну ситуацію з санкціями України щодо РФ читайте в матеріалі "Апострофа".