RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

У Росії розповіли про подив і паніку в Кремлі через Трампа

У Кремлі стурбовані риторикою американського президента Дональда Трампа на адресу РФ і не знають, як краще реагувати на його політику.

Про це йдеться у колонці політолога і публіциста Лілії Шевцової на сайті "Новое время".

Вона вважає, що президентство Трампа стало головним болем для російського керівництва та насправді Кремлю було б набагато простіше працювати з Хілларі Клінтон на посаду американського президента. "У міру того, як розгортається шоу Трампа, в російських політичних колах наростає жах. Спроби пропаганди демонструвати симпатію щодо Трампа погано маскує реальну стурбованість Москви", - пише Шевцова.

Вона вказує на зміну риторики Білого Дому на адресу Росії після звільнення Майкла Флінна, що поставило Москву в незручне становище: "з одного боку, Кремль хоче зберегти зручний майданчик для діалогу з Трампом; з іншого – повинен відповісти на випади Трампа, але не перестаратися".

При тому, що російські політики дивуються, як реагувати на Трампа, вони все ж таки вітають зміну політичного курсу в очікуванні, що він "може відкинути всі цінності і залишити європейських союзників у складному становищі", вважає політолог.

Як повідомляв "Апостроф", Трамп звернувся з риторичним запитанням до Путіна з приводу свого ставлення до РФ.