RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

Всі новини

Масові затримання в Білорусі: пропав один з лідерів опозиції

Стало відомо про зникнення лідерів "Білоруського національного конгресу", які збиралися збиралися взяти участь у вчорашніх акціях в центрі Мінська в рамках Дня волі. Про це повідомляє Белсат.

Так, Володимира Некляєва, який напередодні акції знаходився з візитом в Польщі, зняли з поїзда за день до акції у Бресті, коли політик повертався на батьківщину.

Після затримання Некляєв опинився у неврологічному відділенні лікарні швидкої допомоги. Потім його перевели з Бреста до Мінська. На даний момент точної інформації про причини затримання, а також здоров'я політика немає.

Також зник і Микола Статкевич. Перед акцією він протягом декількох днів не ночував вдома, щоб уникнути превентивного затримання. В цей час він подавав дружині "умовні сигнали" про те, що з ним все добре. Останній такий сигнал Марина Адамович отримала у четвер. Тепер дружина Статкевича збирається звертатися в силові структури з запитами про долю чоловіка.

Нагадаємо, вчора 25 березня, білоруська влада провела масові затримання журналістів, правозахисників і активістів, які мали намір взяти участь в акціях, присвячених Дню волі.

Пізніше з'явилася інформація про звільнення частини затриманих журналістів і правозахисників.