RU  UA  EN

Середа, 29 травня
  • НБУ:USD 40.35
  • НБУ:EUR 43.70
НБУ:USD  40.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 травня

Всі новини

У Росії розповіли, як Путін "вляпався" у війну на Донбасі

Російський економіст, колишній перший заступник голови Центрального банку РФ Сергій Алексашенко вважає, що почати війну на Донбасі президента РФ Володимира Путіна змусило його найближче оточення.

Таку думку Алексашенко висловив в інтерв'ю РБК-Україна.

Він повідомив, що, стосовно Донбасу у Путіна спочатку не було ніякого плану, на відміну від ситуації з Кримом. Алекcашенко каже, що анексія Криму було рішенням Путіна, і там була зрозуміла мета воєнної операції: заблокувати невеликий шматок суші. На Донбасi, за словами економіста, зовсім по-іншому і незрозуміло, де там провести кордон.

На думку Алексашенко, на тлі ейфорії з анексією українського півострова в оточенні Путіна виявилася група людей, які вирішили, що на сході України можна повторити ту ж операцію, що і в Криму. Економіст перераховує їх: Малофєєв, Сурков, Глазьєв.

На думку експерта, "Путіну насвистели у вуха", що на Донбасі населення також однозначно виступить за "приєднання" до РФ. Коли ж з'ясувалося, що повстання на Донбасі не виходить і народ сильно не виступає за приєднання до Росії, а Україна почала військову операцію і була практично готова придушити всі ці "загони Гиркина", Путіну сказали, що він може програти. І тоді він дав добро використовувати на Донбасі російську армію.

"І тут він вляпався", — додав Алексашенко.

Він відзначає, що зараз незрозумілі наміри Путіна щодо Донбасу, тому що президент РФ не може віддати його Україні, так як це означає визнати свою поразку, але й анексувати територію не може, тому що цього йому не пробачать.

Як повідомляв "Апостроф", радник останнього глави СРСР Михайла Горбачова Віктор Мироненко вважає, що Путіна влаштовує ситуація на Донбасі.