Під час війни деякі господині відмовилися від звичних магазинних солодощів і намагаються готувати для своєї родини різні десерти самостійно. І якщо ви вже робили шоколадну ковбасу з печивом та горіхами, цього разу побалуйте рідних домашнім марципаном. theLime підібрав простий рецепт, яким поділилася фуд-блогер troublebaba на своїй сторінці в соціальній мережі Instagram.

Інгредієнти на 3 ковбаски вагою 130 г: мигдаль (200 г), цукор (200 г), вода (80 г).

picture Фото: pinterest.com

Приготування:

Беремо сотейник, висипаємо в нього мигдаль та варимо приблизно 1 хвилину. Зливаємо воду і очищуємо від шкірки весь мигдаль вона повинна легко зніматися.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Викладаємо горіхи на паперові рушники, щоб вони просохли.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Потім беремо сковороду, розігріваємо її без олії і підсушуємо мигдаль на ній, але не смажимо. Перекладаємо на тарілку і чекаємо, доки він повністю охолоне. Можна навіть покласти горіхи на 1 годину в морозильну камеру.

Слідом подрібнюємо мигдаль у блендері якомога дрібніше.

Читайте також: Як приготувати смачну чурчхелу з натурального соку.

Для приготування сиропу беремо каструлю з товстим дном, наливаємо в неї воду, насипаємо цукор так, щоб він не потрапив на стінки каструлі.

Доводимо до кипіння, потім варимо на маленькому вогні за температури 118°С. Як перевірити готовність, якщо у вас немає термометра? Потрібно капнути краплю сиропу в холодну воду, якщо він збирається в м'яку кульку, сироп готовий. Перевіряємо, коли сироп стане трохи бурштинового кольору.

Висипаємо мигдальну крихту в глибоку ємність і заливаємо її гарячим сиропом, перемішуємо доти, доки не вийде однорідна пастоподібна суміш. Формуємо ковбаски, поки вони теплі, потім загортаємо їх у плівку.

Залишаємо на ніч у холодильнику, а вранці розрізаємо десерт на порційні шматочки, подаємо до столу та насолоджуємося смаком.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Переглянути цей допис до Instagram

ВІДЕО-РЕЦЕПТИ ДЕСЕРТИ ХЛІБ (@troublebaba)

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.