Паска – головна страва святкового столу на Великдень. Її готують за класичним рецептом, на сирному або заварному тісті, із сухофруктами та цукатами, з глазур'ю або без. Якщо у вас немає часу на приготування і ви шукаєте альтернативу святковій випічці, то візьміть на замітку великодні кекси, рецепт яких дуже простий.

Інгредієнти для тіста: сметана (200 г), вершкове масло (150 г), борошно (300 г), ваніль (щіпка), харчова сода (1 ч. л.), яйця (3 шт.), цукор (150 г) .

Інгредієнти для глазурі: білки (2 шт.), цукрова пудра (100 г), декор.

picture Фото: unsplash.com

Приготування:

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

У глибокій мисці збийте розм'якшене вершкове масло із цукром. Поступово додайте яйця: спочатку жовтки, потім білки.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Потім додайте сметану, соду та ванілін. Поступово всипте борошно. Збивайте міксером кілька хвилин, поки тісто не стане однорідним.

Візьміть форми для кексів, змастіть вершковим маслом і розкладіть тісто. Воно має заповнювати форми трохи більше ніж наполовину.

Читайте також: Паска-бріош із шоколадом стала кулінарним трендом на Великдень: як її приготувати.

Поставте великодні кекси в духовку і випікайте при температурі 180 градусів 25 хвилин.

Поки випікаються кекси, приготуйте глазур. У глибокій мисці збийте білки протягом декількох хвилин, потім додайте цукрову пудру і продовжуйте збивати до загусання. Глазур для паски має бути в міру густою.

Дістаньте кекси з духовки, охолодіть і змастіть глазур'ю. Зверху прикрасьте будь-яким декором: горіхами, сухофруктами або кондитерською посипкою.

picture Фото: unsplash.com

Раніше ми розповідали, як приготувати смачну паску на сирному тісті: швидкий рецепт на Великдень.

Цікаві новини для вас: