Картопляні кульки, або крокети - як їх називають у Франції, страва, яку знають та люблять у багатьох куточках планети. У Мексиці, Кореї, Польщі, Іспанії, Нідерландах, Англії, Німеччині ці картопляні кульки з пюре готують з різними начинками: з овочами, сиром, м"ясом, грибами та морепродуктами. Та як їх не приготуй, вони завжди будуть смачними і ситними. А смакувати страву можна і як гарнір, і як закуску, і як повноцінну страву.

Власним рецептом приготування картопляних кульок з сирною начинкою поділився відомий шеф-кухар Екстор Хіменес-Браво.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Читайте також: Як приготувати ідеальну картоплю по-селянськи - секрет хрумкої скоринки.

"Обожнюю експериментувати та готувати все нові й нові страви з картоплі - їх просто безліч, і кожна смачна по-своєму", - розповів Ектор.

picture

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Він запевнив, що ця оригінальна страва сподобається абсолютно всім.

Інгредієнти:

  • Картопляне пюре – 300 г;
  • Моцарела – 40 г;
  • Сир твердий – 50 г;
  • Харчовий крохмаль – 2 ст.л;
  • Петрушка;
  • Сіль;
  • Перець;
  • Яйце – 1 шт;
  • Часник – 2 зубці;
  • Кукурудзяні пластівці – 100 г.

Читайте також: Картопляне пюре по-новому: Ектор Хіменес-Браво назвав секретний інгредієнт.

Як приготувати картопляні кульки з сиром

1. Картопляне пюре змішайте з крохмалем, натертим твердим сиром і зеленню.

picture

2. Посоліть і поперчіть картопляне тісто до свого смаку.

2. З картопляної маси сформуйте кульку, в середину якої покладіть шматочок моцарели.

picture

3. Приготуйте кляр з яйця з часником.

4. Обкачайте картопляну кульку в яйці, а потім в кукурудзяних пластівцях чи іншій суміші для панірування.

5. Смажте у фритюрі протягом 2 хвилин до золотавої скоринки.

picture

Подавайте картопляні кульки з соусами та овочевими гарнірами. Сирний соус, вершковий соус або томатний соус – це лише кілька прикладів, а овочеві гарніри доповнять смак картоплі та зроблять страву більш ситною та корисною.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Цікаві новини для вас:

  1. Як приготувати ідеальну картоплю по-селянськи - секрет хрумкої скоринки.
  2. Лиганці – це карпатські вареники без борошна: як приготувати смачну українську страву.
  3. Деруни з курячим філе і без борошна: дізнайтеся, як зробити цю просту страву.