14 лютого у світі відзначатимуть День святого Валентина, одним з головних атрибутів якого є романтична вечеря. Святковий стіл буде неповним без десерту, і один із найпопулярніших варіантів на День закоханих – ніжна панакота з білим та червоним шарами. Розповідаємо, як приготувати цю смачну та красиву страву.

Інгредієнти: для білого шару – вершки 20% (350 мл), цукор (100 г), ваніль (за бажанням), желатин (15 г). Для червоного шару - цукор (70 г), свіжа чи заморожена малина (150 г), желатин (15 г).

Читайте також: Шоколадний торт "П'яна вишня" - солодкий подарунок на День закоханих: як його приготувати.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

picture Фото: pinterest.com

Приготування:

Беремо невелику каструлю, переливаємо до неї вершки, додаємо цукор. Його кількість можна відрегулювати з урахуванням особистих смакових уподобань.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Ставимо каструлю на плиту та підігріваємо вміст на слабкому вогні. Доводимо майже до кипіння, але не кип'ятимо.

Чекаємо, поки вершкова суміш охолоне до 60 °С, потім додаємо желатин і ретельно перемішуємо, щоб він повністю розчинився. Розливаємо перший шар у прозорі склянки або креманки та прибираємо в холодильник.

Читайте також: Торт на День коханих: рецепт "Битого скла" з бісквітом і кокосовою стружкою.

Якщо у вас заморожена малина, її необхідно заздалегідь виставити із холодильника, а потім злити зайву вологу.

Для малинового шару беремо ягоди, викладаємо в сотейник і засипаємо цукром. Ставимо на вогонь і перемішуємо до розчинення цукру.

Остуджуємо до 60 °С, потім додаємо желатин і перебиваємо блендером. Даємо суміші трохи охолонути, а потім розливаємо в склянки і знову прибираємо в холод, щоб десерт повністю застиг. За бажанням зверху можна прикрасити ягодами малини чи будь-якими іншими на ваш смак.

Дістаємо апетитний десерт з малиною у День усіх закоханих та насолоджуємося смаком.

picture Фото: pinterest.com

Цікаві новини для вас: