Лайм

Трюфельний торт з білим шоколадом - розкішний десерт до Дня закоханих: як його приготувати

Зізнайтеся у коханні смачно

Що може розповісти про почуття краще, аніж приготовлений власноруч десерт. Якщо ви у пошуках оригінального рецепту до Дня закоханих, тоді вас може зацікавити цей розкішний смаколик – трюфельний торт з мусом із білого шоколаду. Розповідаємо, як його приготувати.

Інгредієнти для тіста: яйця (6 шт.), цукор (200 г), какао (50 г), ванільний цукор (1 пакетик), сіль (1 г), масло вершкове (250 г), чорний шоколад (250 г), еспресо (2 порції).

Інгредієнти для крему: жовтки (4 шт.), цукор (150 г). ванільний цукор (1 пакетик), шоколад білий (160 г), вершкове масло (50 г), вершки 33% (500 г).

Читайте також: Шоколадний "Спартак" – улюблений святковий торт на День закоханих: як його приготувати.

Фото: Getty Images

Приготування:

Для тіста яйця збийте із цукром, сіллю та ванільним цукром до утворення пишної білої маси. Додайте какао і обережно вимішайте.

Вершкове масло розтопіть з шоколадом на водяній бані або в мікрохвильовій печі, з'єднайте зі свіжозавареною кавою. Перелийте цю масу в яєчну суміш. Перемішайте.

Форму для торта застеліть пергаментним папером і вилийте тісто. Поставте в розігріту до 160-170 градусів духовку та випікайте 50 хвилин. Готовий корж відправте у холодильник до повного застигання.

Читайте також: Торт на День закоханих: рецепт "Битого скла" з бісквітом та кокосовою стружкою.

Тим часом приготуйте крем. Жовтки збийте з цукром і ванільним цукром. Заваріть їх на водяній бані протягом 7-10 хвилин. Постійно помішуйте вінчиком, щоб маса не пригоріла.

Розтопіть білий шоколад разом з маслом і вершками, додайте до заварених жовтків.

Окремо збийте 450 г вершків і змішайте із яєчно-шоколадною масою.

Зберіть торт. Для цього вам знадобиться кулінарне кільце. На дно плоскої тарілки викладіть корж, зверху - мусовий крем. Дайте напостоятися. Зверху посипте какао або прикрасьте на свій смак. З відеорецептом ви можете ознайомитись на сторінці автора.

Фото: instagram.com/innakluchnik31

Дізнайтеся також, що приготувати на сніданок у ліжко: ідеї для романтичного ранку на День закоханих.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Що не можна робити у Вербну неділю: головні заборони великого свята

Коли віряни в Україні відзначать Вербну неділю у 2024 році, що прийнято робити в цей день, а також що категорично заборонено  

Мерехтливі крашанки - цьогорічний хіт: лайфхак з червоним вином до Великодня

Як у домашніх умовах пофарбувати крашанки у солодкому вині, щоб вони блищали та переливались на святковому столі на Великдень  

Балетки в сіточку – найбажаніший тренд цього сезону: на які моделі звернути увагу

Які варіанти жіночого взуття на плоскій підошві в сіточку доглянути на теплу весну та літо, як носити та з чим поєднувати балетки