Лайм

У світі з'явиться перший масштабний меморіал жертвам Covid-19: фото

З урахуванням соціальної дистанції меморіал одночасно зможуть відвідати 300 осіб

В Уругваї з'явиться перший в світі меморіал, присвячений жертвам вірусу Covid-19. Згідно з попередніми планами, монумент встановлять на краю міської набережної, а пройти до нього можна буде довгою пішохідною доріжкою. У центрі платформи буде відкритий простір, усередині якого відвідувачі зможуть спостерігати за океаном.

Як пише ArchDaily, автори проекту розраховують, що з урахуванням соціальної дистанції меморіал одночасно зможуть відвідувати 300 осіб.

Фото: archdaily.com

В цілому ж творці меморіалу у вигляді воронки бачать його таким собі місцем для жалоби і роздумів на "розриві між світами міста і природи". Наприклад, роздумів про те, що попри все саме люди підкоряються законам природи, а не навпаки.

"Архітектура - це потужний інструмент для перетворення світу, - зазначили в команді авторів проекту. - Перш за все, це колективна історична реальність, яка складається з невеликих фрагментів, які виживають з плином часу і стають культурою. Це спосіб показати, хто ми на цій планеті".

Фото: archdaily.com

Фото: archdaily.com

Фото: archdaily.com

Раніше ми розповідали, як коронавірус поклав кінець Князівству Хатт-Рівер - найстарішій мікронаціі Австралії. За 50 років існування віртуальна держава стало популярною туристичною пам'яткою.

Найсоковитіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Український актор Євген Шумілов загинув на фронті, захищаючи пораненого побратима

На фронті загинув український актор театру та кіно Євген Шумілов, який захищав Україну від початку повномасштабної війни

Українська співачка повідомила про третій викидень і зізналася, чи хоче ще дітей

Співачка Альона Омаргалієва розповіла, що пережила три викидні - виконавиця зізналася, чи не втратила надію народити другу дитину

Шанси України на перемогу в "Євробаченні-2024" знову підвищилися: новий прогноз букмекерів

Прогнози букмекерів щодо переможця Євробачення-2024 - аlyona аlyona і Jerry Heil опинилися на третьому місці з ймовірністю 13% - таблиця