Лайм

Які країни відкриють кордони в лютому та березні: корисний список, щоб спланувати відпустку

Куди можна вирушити у подорож

Під час пандемії коронавірусу людство зіткнулося з безліччю обмежень і незручностей, серед яких повна або часткова заборона на подорожі в інші країни. Чимало людей із-за закритих кордонів відмовилося від відпустки в період різдвяних свят, проте вже з лютого деякі країни дозволять в'їзд українцям. theLime вирішив розповісти, куди можна полетіти відпочити в лютому і березні.

Грузія

З 1 лютого 2021 року дозволено в'їзд всіх іноземців в Грузію, але з обов'язковою умовою - вони повинні надати на кордоні сертифікат про вакцинацію від коронавірусу.

Про це повідомляється на сайті інформаційного агентства "Новини - Грузія".

Тобто в країну може в'їхати людина, що пройшла повний курс вакцинації і має дві дози будь-якої вакцини від COVID-19. В Україні, на жаль, вакцинація від коронавірусу до сих пір не розпочалася.

Зазначимо, що в Грузії досі діяла заборона на міжнародне авіасполучення, введена ще в березні минулого року.

Фото: pixabay.com

Кіпр

З 1 березня 2021 року жорсткі обмеження для українців знімає і Кіпр.

Про це йдеться на сайті уряду Кіпру.

Подорожувати туди можна буде, але іноземці повинні будуть зробити два ПЛР-тести: один за 72 години до вильоту, другий - в аеропорту після прибуття. Обидва тести оплачуються звісно за рахунок туриста.

До березня іноземні громадяни можуть в'їжджати на Кіпр за умови, що залишаться на 14-денну ізоляцію після прибуття, що, звичайно, абсурдно, якщо ми говоримо про подорож.

Єгипет

Якщо ви сумніваєтеся, чи відкриються кордони ще якихось країн до березня, можна сміливо полетіти до Єгипту. В'їзд в країну для іноземних гостей можливий після пред'явлення негативного результату ПЛР-тесту, зробленого не більше, ніж за 72 години до вильоту (перетину кордону). Ця вимога не поширюється на дітей до 6 років.

Туреччина

Такі ж правила, як і в Єгипті, на сьогоднішній день діють і в Туреччині. Зазначимо, що до грудня 2020 року Туреччина була однією з небагатьох країн, яка допускала туристів без істотних обмежень.

Фото: pixabay.com

ОАЕ

А для того, щоб насолодитися розкішним відпочинком в Дубаї (ОАЕ), потрібно здати аж два тести.

Спочатку всі іноземці, які прибувають в Дубай, повинні надати негативний результат ПЛР-тесту на COVID-19 з терміном дії не більше 72 годин з моменту здачі і до вильоту.

Потім туристи в обов'язковому порядку проходять також додатковий безкоштовний тест після прибуття в аеропорту. Виняток - діти до 12 років і діти з інвалідністю.

Протягом 24 годин, очікуючи результати тесту, турист повинен знаходитися у номері готелю або апартаментах на самоізоляції. Після отримання негативного результату обмеження знімаються. Якщо результат позитивний, людину ізолюють на 14 днів у спеціальний заклад за рахунок туриста.

Мальдіви

Якщо ви хочете ризикнути і вирушити на екзотичний острів, вам також необхідно буде пред'явити негативний ПЛР-тест по прибуттю на Мальдіви, зроблений не більше, ніж за 96 годин до вильоту (за іншими даними - 72 години).

Фото: pixabay.com

Домінікана

Якщо ви вирішили полетіти в Домініканську республіку, то вам не потрібно здавати навіть тест на коронавірус. Однак після прибуття в країну можуть проводитися вибіркові тестування для 3-10% пасажирів і для тих, у кого є явні симптоми.

Танзанія

Танзанія - одна з небагатьох країн, куди ви також можете полетіти без тестування і щеплення від COVID-19. Спекотна погода і широкі пляжі дозволять добре відпочити в будь-який час року, а також з'їздити на сафарі.

Шрі-Ланка

Якщо ви хочете відправитися на острів Шрі-Ланка, для в'їзду потрібен ПЛР-тест, отриманий не більше ніж за 72 години до посадки на рейс. По прильоту необхідно здати ще один тест вартістю $45.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Українське медіа потрапило в скандал через нецензурну лексику на адресу Євгена Клопотенка: що відомо

Видання Заборона потрапило в скандал через нецензурну лексику - кулінар Євген Клопотенко опублікував листування нібито з журналістом медіа

Рак відсік все непотрібне: 35-річна українська акторка вперше розповіла про лікування онкологічної хвороби

Акторка Катерина Молчанова повідомила, що лікується від раку - онкологію у жінки виявили на ранній стадії і вже зробили операцію

alyona alyona і Jerry Heil виступатимуть у першому півфіналі "Євробачення-2024": про що їхня пісня

alyona alyona і Jerry Heil беруть участь у Євробаченні 2024 з песнею Teresa & Maria - про що вона, чому артисток критикували