Лайм

Як приготувати піту - хліб, в який можна покласти будь-яку начинку: простий рецепт

Здивуйте свою сім'ю незвичною стравою

Під час війни, яка триває в Україні майже 3 місяці, чимало господинь навчилися готувати вдома різноманітні страви. І якщо ви вже намагалися робити ароматний лаваш для шаурми, цього разу приготуйте ще один аналог хліба під назвою піта, в який можна покласти начинку. theLime підібрав для вас простий рецепт.

Інгредієнти для піти: борошно (350 г), вода (200 мл), рослинна олія (2 ст. л.), сіль (0,5 ч. л.).

Інгредієнти для начинки: будь-яке м'ясо чи фарш, листя салату, помідор.

Фото: pinterest.com

Приготування:

У глибоку миску додаємо борошно, олію, дрібку солі та гарячу воду, швидко замішуємо тісто, накриваємо рушником і залишаємо на 20 хвилин відпочити.

Потім поділяємо його на 8 рівних частин, формуємо з кожної кульку і накриваємо рушником. У такому вигляді залишаємо на 10 хвилин, якщо тісто потім буде прилипати до рук, присипаємо його борошном або змащуємо руки олією.

Кожну заготовку розкочуємо в тонкий млинець. Бажано, щоб він мав ідеальну круглу форму діаметром приблизно 16 см. В іншому випадку піта погано надуватиметься і "кишенька" може не вийти.

Розігріваємо сковороду без олії. На добре розігрітій сухій сковороді обсмажуємо піту до рум'яності з двох сторін на два прийоми з кожного боку (приблизно по 15-20 секунд). Піта повинна здутися - таким чином вийде "кишенька".

Кожну піту розрізаємо навпіл і викладаємо туди начинку. Наприклад, обсмажений фарш або шматочки курячого філе, листя салату та нарізаний помідор. Зверху начинку можна полити будь-яким соусом.

Подаємо до столу смачну піту з начинкою на обід або вечерю і насолоджуємося смаком.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Что делать с бледной рассадой перца и баклажанов: поможет простая подкормка

Бліда розсада перцю та баклажанів - у чому причина, чим підгодувати, щоб вона стала зеленою та міцною - поради городникам

Онігірі – рисові трикутнички з начинкою: блогерка показала, як приготувати кулінарну новинку

Як у домашніх умовах зробити рисові трикутники з консервованим лососем під назвою онігірі, щоб урізноманітнити меню своєї сім'ї  

Коли закладати картоплю на пророщування і як це робити: корисні поради городникам

Для чого потрібно закладати картоплю на пророщування, коли це робити, а також у яких умовах та в якій тарі пророщувати бульби