Лайм

Не вважаю цю державу батьківщиною: Актор "Дизель Шоу" Євген Сморігін висловився про Білорусь

"Коли з рідної мені Білорусі летять ракети в моїх дітей..."

Євген Сморігін має білоруський паспорт, але вважає себе українцем. Актор "Дизель Шоу" вже 15 років живе, працює та виховує трьох дітей у Києві. Незважаючи на те, що гуморист народився та виріс у Білорусі, після 24 лютого він перестав вважати країну, яка допомагає Росії у війні проти України, своєю батьківщиною.

Про це він розповів в інтерв'ю програмі "Зірковий шлях". "Так, паспорт у мене білоруський. Але коли з рідної мені Білорусі летять ракети в моїх дітей, які є українцями, але вони мої діти, то вибір тут очевидний. Я не вважаю батьківщиною ту державу, з якої дозволяють обстрілювати ракетами мою сім'ю", - сказав актор.

Євген Сморігін із дружиною та дітьми Фото: instagram.com/smorigin_evgeni

"У мене дружина українка та діти до 16 років. Їм у 16 років потрібно робити вибір, хто вони – українці чи білоруси. Вибір очевидний", - додав Сморігін.

На запитання журналістки, чи змінить Євген після перемоги громадянство Білорусі на українське, актор відповів: "Може бути. Наразі одна мрія – щоб усе це якнайшвидше закінчилося. Щоб настав мир, і ми могли повернутися до мирного життя. Решта згодом".

Євген Сморігін разом із дружиною Лідією виховує трьох дітей - доньку Єлизавету та синів Олександра та Олексія, який разом із татом знімається у серіалах "Дизель Студіо".

Оскільки актор має білоруський паспорт і трьох дітей, після початку повномасштабного російського вторгнення він зміг виїхати за межі України. Наразі сім'я перебуває у Болгарії.

  • Раніше художній керівник та актор програми "Дизель Шоу" Єгор Крутоголов розповів, як після 24 лютого проявили себе колеги та як змінилося його особисте ставлення до росіян та білорусів.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз гурт "Ґринджоли", який представляв Україну на "Євробаченні" з гімном революції

Гурт Ґринджоли існує в особі Романа Калина - чому колектив розпався та чим зараз займається його колишній лідер

Російський репер Noize MC зустрівся у Чикаго з Андрієм Хливнюком та заявив, що пишається ним

Російський репер Noize MC розповів про дружбу з Андрієм Хливнюком та похвалився спільними фото із ним - пост артиста

Мстислав Чернов привіз в Україну "Оскар", який отримав за фільм "20 днів у Маріуполі"

Мстислав Чернов повернувся в Україну з першим Оскаром - в мережі показали фото режисера на київському вокзалі