Лайм

На передову виходити не будуть: гурт "Антитіла" завершив роботу в зоні бойових дій

Артисти зосередяться на матеріальному забезпеченні ЗСУ

Український гурт "Антитіла", учасники якого служили у ТРО як бойові медики, більше не будуть працювати у зоні бойових дій. Вони "відкомандировані в Київ із зони бойових дій на півночі Харківщини".

Відповідне розпорядження зробив Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний. Деталі колектив повідомив на своїй сторінці в Instagram.

Фото: instagram.com/antytila_official

"Тарас Тополя, Сергій Вусик і Дмитро Жолудь продовжують нести службу в лавах 130 Батальйону ТРО, проте від сьогодні не виходитимуть згідно бойових розпоряджень на передову в якості стрільців-парамедиків евакуаційних екіпажів. В рамках власного Благодійного Фонду "Антитіла" зосередяться на матеріальному забезпеченні ЗСУ та 130-го Батальйону, підтримці дітей загиблих побратимів, аеро-розробці", - йдеться у публікації артистів.

Повідомляється, що музиканти вже взяли участь у заходах, які були присвячені Дню Незалежності України. Наразі в них заплановані важливі мистецькі акції за кордоном та соціальна робота, яка має особливо важливе значення в цей час для нашої країни.

Фото: instagram.com/antytila_official

Нагадаємо, учасники гурту "Антитіла" ще задовго до бойових дій в Україні вступили до лав територіальної оборони, щоб захищати рідну країну від окупантів. У перші дні російського вторгнення артисти служили в Києві, а згодом їх перенаправили до Харкова, де вони несли бойові медичні чергування на нульовій лінії фронту.

Фронтмен колективу Тарас Тополя раніше розповідав, що він та його команда неодноразово потрапляли під обстріл і були ситуації, коли "все було на межі". Але найстрашніше, за словами співака, – коли поруч мертвий побратим і ти вже нічим не можеш йому допомогти.

Фото: instagram.com/antytila_official

"До цього звикнути важко, але адаптуватися потрібно. Тому що якщо сприймати все емоційно і пропускати все це крізь себе, це зруйнує психіку. Тому ми адаптувалися, але при цьому я казав і кажу, що я особисто не отримую куражу та адреналіну від війни, це не моя справа, мені огидний запах крові, я не бачу себе в цьому", - коментував Тополя про свою службу на фронті.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Закриє небо і посилить заходи безпеки: як Швеція готується до "Євробачення-2024"

На період проведення "Євробачення-2024" країна-господарка закриє повітряний простір над містом Мальме, де відбудеться конкурс

Нищили свого: акторка Леся Самаєва висловилася про колег, які хейтили Горбунова через серіал

Зірка серіалу "Скажене весілля" Леся Самаєва розкритикувала колег, які накинулися на Юрія Горбунова через зйомки комедії "СМТ Інгулець"

Де зараз гурт "Ґринджоли", який представляв Україну на "Євробаченні" з гімном революції

Гурт Ґринджоли існує в особі Романа Калина - чому колектив розпався та чим зараз займається його колишній лідер