Лайм

Як з розумом використати шкірку апельсина, кавову гущу та інші відходи: топ-6 лайфхаків

Народні хитрощі знадобляться у побуті

У 2022 році українці вчаться використовувати всі доступні ресурси з максимальною користю, менше викидають та більше економлять. Раніше ми розповідали, що покласти в молоко, щоб воно довше не скисало, а тепер ділимося лайфхаками, для яких знадобляться продуктові відходи.

Лайфхак зі шкіркою апельсина

З апельсинової шкірки можна зробити не лише цедру, а й засіб проти молі. Метеликам-шкідникам дуже не подобається запах цитрусових, тому висушіть шкірку і покладіть її в шафу. Також її можна зберегти до літа та приготувати на її основі розчин проти попелиці на грядках та клумбах.

Читайте на тему: Чого боїться міль в одязі і як її вивести.

Фото: Getty Images

Кавова гуща для миття посуду

Пляшки з вузькою шийкою важко почистити зсередини, але "скраб" із кавової гущі швидко впорається з цим завданням. Залийте каву в пляшку, трохи розбавте водою і добре потрусіть.

Чайна заварка для чищення килимів

Заварку з-під чаю зазвичай використовують як добриво для кімнатних рослин, але колись наші бабусі робили з неї засіб для чищення килимів від неприємного запаху. Просто відіжміть заварку і посипте нею килим, дочекайтеся висихання і заберіть віником або пилососом. Такий лайфхак підходить тільки для килимів із темним ворсом, інакше можуть залишитися плями.

Читайте по темі: Як позбутися жирної плями на куртці, щоб не прати її повністю.

Фото: Getty Images

Картопляне лушпиння для очищення димаря

Сьогодні багато мешканців приватних будинків використовують печі для обігріву та приготування їжі. При цьому не всі знають, що картопляне лушпиння може почистити від сажі димар. Просто киньте його на гаряче вугілля в пічці, і пара впорається із завданням.

Відвар картоплі як ополіскувач для рушників

Якщо ви зварили картоплю для пюре або салатів, воду можна використати для ополіскування рушників. Такий лайфхак надасть їм свіжого блиску і трохи підкрохмалить. Також несолоний відвар можна використовувати для поливу кімнатних рослин, але перед цим його потрібно охолодити до кімнатної температури.

Новини партнерів

Читайте також

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару

Що робити з нарцисами після цвітіння: правило досвідчених садівників

Правила догляду за нарцисами на клумбі - що робити після цвітіння, як обрізати, чи потрібно зв'язувати листя, коли прибирати