Лайм

У нас тут не тільки народні співи: Юлія Саніна пояснила перемогу TVORCHI та програш Jerry Heil

Суддя Нацвідбору на "Євробачення-2023" погоджується з вибором публіки

17 грудня Україна обрала свого представника на "Євробаченні-2023": гурт TVORCHI з піснею "Heart of Steel" обійшов у Національному відборі своїх головних конкуренток - Марину Круть (KRUTЬ) та Jerry Heil.

TVORCHI набрали максимальну кількість голосів глядачів, і суддя Нацвідбору Юлія Саніна пояснила такий результат. За словами вокалістки The Hardkiss, Україні час показати Європі нову музику, без народних мотивів і "сліз".

Читайте на тему: Чи зможе Україна перемогти на "Євробаченні-2023": букмекери оцінили шанси гурту TVORCHI.

Фото: instagram.com/the_hardkiss/

"У Jerry Heil були шанси перемогти. Значить, глядачі не відчули її на 100%, - сказала Саніна в інтерв'ю "Сніданок з 1+1". - Я робила опитування у себе в Instagram, яку пісню ви хочете почути цього року від України. Усі говорили, що це має бути драйвова пісня, досить плакати, нас не треба жаліти, ми сильні".

При цьому всі судді, включаючи Саніну, віддали максимальні 10 балів найсумнішій та найпроникливішій пісні Нацвідбору – "Колісковій" Марини Круть.

"Пісня від початку до кінця накриває. Але, що не менш важливо, представник України – це ще й амбассадор, це місія. Я була впевнена, що Круть зможе не лише співати впевнено на сцені, а й говорити від імені України", - пояснила співачка. - Вона говорить так, що мене пробирає".

Сама Марина Круть після програшу в Нацвідборі заявила, що з "Євробаченням" у її житті покінчено, і більше брати участь у конкурсі вона не має наміру.

"Україна обрала свою пісню, з якою представлятиме сама себе. У нас війна. Вона триває. У мене є унікальна дорога, яка вже розпочалася. У мене все вже добре", - написала співачка-бандуристка в Instagram-історіях.

Фото: instagram.com/bandura_krut/

Юлія Саніна не сумнівається, що TVORCHI гідно представлять Україну на конкурсі у Ліверпулі.

"Україна може бути і такою, здивувати і тут. Це класичне європейське звучання. Ми ще раз покажемо, що Україна – це частина Європи, що у нас тут не лише народні співи, а що ми абсолютно сучасні, у нас супермолодіжна культура", - прокоментувала фронтвумен Hardkiss

Новини партнерів

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil