Лайм

Принцеса Іспанії Леонор пройде 3-річну військову підготовку, щоб стати королевою

Навчання почнуться вже в серпні

Спадкоємиця іспанського престолу принцеса Леонор пройде військові навчання, аби підготуватися до майбутньої ролі глави держави. Як перша в черзі на престол Бурбонів, саме вона стане верховним головнокомандувачем збройних сил Іспанії, коли її батько піде у відставку чи помре.

Про це повідомив королівський дім Іспанії у новому прес-релізі, передає видання People. Зазначається, що навчання 17-річна дівчина розпочне вже в серпні цього року, після того, як закінчить Атлантичний коледж UWC в Уельсі. Там вона навчається на кафедрі міжнародного бакалаврату разом із 17-річною принцесою Нідерландів Алексією.

Фото: instagram.com/leonorandsofia

Леонор розпочне з Військової Академії сухопутних військ у Сарагосі, а потім перейде навчатися до військово-морської школи. Завершить 3-річну підготовку майбутня королева в Генеральній авіаційній академії в Сантьяго-де-ла-Рібера, що за 280 миль (близько 450 км) від Мадрида.

Читайе також: Одна з видатних жінок: королева Камілла відзначила Олену Зеленську з нагоди 8 березня.

"Сьогодні на засіданні Кабінету Міністрів ми ухвалили королівський указ, метою якою метою якого є структурування військової підготовки та кар'єри принцеси Леонор, - сказала під час прес-конференції міністр оборони Іспанії Маргарита Роблес. - Це свідчить про те, що коли прийде час, у нас буде підготовлений верховний головнокомандувач, і це жінка. В останні роки ми доклали чимало зусиль для того, аби залучити жінок до збройних сил".

Леонор з батьками королевою Летицією та королем Феліпе VIФото: instagram.com/leonorandsofia

Також Роблес наголосила, що спадкоємець іспанського престолу повинен "мати військову освіту" та "військову кар'єру" у всіх "парламентських монархіях": "Це важливий крок у житті Її Королівської Високості… До керівництва нашою країною".

Фото: instagram.com/leonorandsofia

Нагадаємо, принцеса Леонор - старша дочка і дитина в сім'ї короля Філіпа VI і його дружини королеви Летиції, внучка попереднього короля Іспанії Хуана Карлоса I і королеви Софії. Займає перше місце в спадкуванні трону Іспанії, старша сестра інфанти Софії. Як спадкоємиця Іспанського престолу носить титул принцеси Астурійської, а також низку інших додаткових.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Одружився і став татом у 19: як живе Роман Сасанчин після перемоги в "Голосі країни"

Де зараз Роман Сасанчин - 22-річний український співак, який виграв шоу "Голос. Діти" та "Голос країни"

Річ саме в ефективності: лідер гурту "Скай" Олег Собчук озвучив своє ставлення до мобілізації

Олег Собчук висловився про мобілізацію - лідер гурту Скай заявив, що в тилу від нього буде набагато більше користі, ніж на фронті

В мережі показали свіже фото 88-річного Алена Делона, який нещодавно отримав орден від Зеленського

Анушка Делон показала свіже фото свого зіркового батька - як виглядає 88-річний Ален Делон, якого помістили під посилену опіку