Лайм

Що приготувати з тіста філо: рецепт домашніх ролліні для смачного перекусу

Зробити таку страву простіше простого

Для багатьох господинь приготування домашньої випічки є своєрідною медитацією, яка допомагає відволіктися від поганих новин та депресивних думок, що особливо актуально під час війни. І якщо ви вже балували рідних грузинськими хачапурі із сиром сулугуні, цього разу приготуйте ролліні з куркою. theLime ділиться простим рецептом.

Читайте також: Простий рецепт жульєна на листковому тісті замінить класичний спосіб приготування страви.

Ролліні це випічка, яку виготовляють із тонкого витяжного тіста філо, що згортається у форму рулету з начинкою по центру.

Тісто філо – витяжне тісто, нарізане на зручні шматки та розділене на найтонші шари, яке використовують при приготуванні молдавських вертут, болгарських баниць, пахлави, східної випічки та інших страв. На полицях супермаркетів можна знайти таке заморожене тісто різних виробників, і ціна його зазвичай нижча, ніж листкового.

Фото: instagram.com/_nataly_kovtun_

Інгредієнти: тісто філо (400 г), вершкове масло (50 г), куряче філе (500 г), цибуля (0,5 шт.), яйце (1 шт.), сметана (1 ст. л.), сіль ( 0,5 ч. л.), перець, спеції (за смаком).

Приготування:

Тісто філо заздалегідь дістаємо з морозилки та розморожуємо при кімнатній температурі.

Куряче філе промиваємо у проточній воді, розрізаємо на середні шматочки та пропускаємо через м'ясорубку.

Цибулю очищаємо від лушпиння, споліскуємо, нарізаємо і теж подрібнюємо в блендері або м'ясорубці.

Змішуємо курячий фарш та цибулю, додаємо сюди ж яйце, сметану, сіль, перець або будь-які інші спеції за смаком. Все ретельно перемішуємо.

Читайте також: Що таке бурек і як приготувати цей простий турецький пиріг з м'ясною начинкою.

Деко для випічки вистилаємо пергаментним папером.

На робочу поверхню викладаємо листи тіста прямокутної форми і змащуємо кожен розтопленим вершковим маслом. Потім на кожен край викладаємо трохи курячого фаршу та згортаємо рулетом, рухаючись до середини.

Викладаємо кожне ролліні на деко, змащуємо жовтком, за бажанням також можна присипати кунжутом. Ставимо в розігріту до 180°С духовку і випікаємо приблизно 30 хвилин.

Подаємо апетитні ролліні до столу та насолоджуємося смаком.

Цікаві новини для вас:

  1. Як спекти булочки-жайворонки до свята Сорок святих: рецепт з відео.
  2. Що додати в рибні котлети, щоб зробити їх ще смачнішими: цікавий рецепт.
  3. Торт "Ескімо" – шоколадний бісквіт з ніжним заварним кремом: як його приготувати.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Геніальний лайфхак допоможе зібрати дрібні предмети за хвилину

Експерт з прибирання показала лайфхак зі шкарпеткою, який допоможе зібрати дрібні предмети з підлоги

Часниковий хліб, на запах якого прибіжать сусіди: простий рецепт до вечері

Фудблогерка розповіла, як приготувати ніжний і ароматний часниковий хліб з сиром і травами

Знамениті лимонні панкейки із газети New York Times - рецепт, який став легендою

Фудекспертка Світлана Левицька розповіла, як приготувати знамениті лимонні панкейки з рікотою за рецептом з газети New York Times