RU  UA

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Місто

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Свято на порозі: як у Києві готуються до Різдва і Нового року

У Києві буде півтора десятки святкових локацій

У Києві буде півтора десятки святкових локацій Фото: FolkUkraine

На тлі підготовки до святкування Нового року, у західних ЗМІ поширюються повідомлення про можливий напад Росії на Україну вже у січні. Детальні плани та карти наступу публікують найвідоміші газети та журнали США, Великої Британії, Канади та країн Євросоюзу. Але попри всю цю військову істерію, українці активно готуються до новорічних свят. На головній площі країни встановлюється ялинка, відкриваються ковзанки та святкові локації. Як Київ готується до новорічних свят - читайте на "Апострофі".

Новорічна столиця

За традицією, головна ялинка країни запалюється тисячами вогнів 19 грудня на Софійській площі в Києві. Організатори обіцяють, що такої ялинки не було ніде у світі. А щодо верхівки новорічного дерева, що минулого року стало приводом для запальних дискусій та суперечок, то тут організатори тримають інтригу та обіцяють сюрприз.

Тематика святкування буде різдвяна – поява на світ Сина Божого Ісуса Христа, у відповідному стилі навколо ялинки також будуть вертепи та панно з постатями 38 героїв святої родини. З новинок, які з'являться на Софійській площі, – навколо пам'ятника Богдану Хмельницькому влаштують ковзанку.

Поки що на площі проводять роботи з встановлення новорічної красуні. Навколо неї та на Володимирському проїзді розміститься різдвяний ярмарок, де жителі та гості столиці зможуть скуштувати різноманітні страви та зігрітися гарячими напоями.

До речі, торішня головна ялинка України увійшла до топ-5 найкрасивіших у Європі.

Новий рік-2021 Фото: FolkUkraine

Різдвяні локації Києва

Окрім центральної новорічної ялинки по всьому місту з 16 грудня працюватиме 14 святкових новорічних та різдвяних локацій, які з'являться, зокрема, на Контрактовій площі та біля Арки дружби народів. Поки що деталей про їх зовнішній вигляд небагато. Відомо, що на Контрактовій площі, крім ялинки, буде ковзанка та фудкорт. Ще одна локація буде у парку імені Шевченка – "Країна Святого Миколая" з розвагами для дітей. Також незабаром у КМДА обіцяють прикрасити всі вулиці та площі, а у кожному районі столиці встановити новорічні ялинки.

Новий рік-2021 біля Арки Дружби народів Фото: FolkUkraine

Новий рік-2021 біля Арки Дружби народів Фото: FolkUkraine

Фото: FolkUkraine

Новорічна локація-2021 на Володимирській гірці Фото: FolkUkraine

Новий рік-2021 на Контрактовій площі Фото: FolkUkraine

Новий рік на Контрактовій площі Фото: FolkUkraine

Фото: FolkUkraine

Де можна розважитись

Багато цікавинок та розваг обіцяють практично по всій столиці. Так, біля заводу Roshen відкривається резиденція Санти – Santa House. Всього в Roshen Winter Village буде представлено п'ять локацій: картинна галерея; майстерня для створення унікальної іграшки на згадку; інтерактивна локація TIK-TOK; місце перетворень, де кожен гість може стати улюбленим казковим героєм за допомогою аквагриму, зустрічі та фотосесії із Сантою.

Ковзанка Roshen Фото: roshen.com

Під Офісом президента також розпочалася підготовка щодо встановлення новорічного містечка та ковзанки.

На ВДНГ традиційно відкривається міський парк зимових розваг "Зимова країна", де встановлять ялинку, працюватимуть фудкорти та святковий ярмарок, дитячі та дорослі гірки, ковзанка. На центральній площі показуватимуть казковий мюзикл, а у концертному холі ВДНГ гості "Зимової країни" зможуть переглянути дивовижне шоу.

Новий рік-2022 Фото: vdng.ua

Фото: vdng.ua

Фото: vdng.ua

Під Києвом у Добропарку запрацювала резиденція нового українського чарівника Доброчара. Її площа становить 780 м кв, а навколо резиденції розташований парк із п'ятдесяти світлових 3D-фігур різного розміру: сніговики, олені, пінгвіни, іграшки, новорічні казкові герої та атракціони. На території можна пригоститися смачними стравами та зігріваючими напоями, а на виході з резиденції відвідати ярмарок.

Резиденція у Добропарку Фото: dobropark.ua

Фото: dobropark.ua

Фото: dobropark.ua

Фото: dobropark.ua

Новорічні розпродажі та ялинкові базари

До свят магазини вже пропонують новорічний декор, а також різноманітні подарунки друзям та близьким за новорічними знижками. А з 15 грудня у Києві та інших містах України мають відкритися ялинкові базари, де офіційно можна буде придбати новорічне деревце.

Фото: ЦУМ

Фото: oceanplaza.com

Фото: gullivercenter.com

Фото: gullivercenter.com

З собою мати гарний настрій та сертифікати

Нагадаємо, що в Україні продовжуються карантинні обмеження у зв'язку з пандемією коронавірусу. Навіть у помаранчевій та жовтій зонах з 6 грудня діють правила, що дозволяють відвідувати масові заходи лише вакцинованим. Якщо ви не отримали щеплення, тоді ви навряд чи зможете відсвяткувати Новий рік у ресторані, хіба що у вас буде негативний ПЛР-тест або довідка про одужання.

Але на відкритому повітрі показувати сертифікати чи тести не потрібно, а синоптики обіцяють не надто морозну новорічну ніч – від -2 до +1 градусів – але по-святковому сніжну погоду.