Лайм

У Львові відбудеться III Міжнародний конкурс скрипалів Олега Криси

Захід проходитиме з 17 по 27 жовтня

У Львові відбудеться III Міжнародний конкурс скрипалів, патроном якого є легенда української скрипкової школи Олег Криса. З 17 по 27 жовтня таланти з усього світу змагатимуться за звання кращих молодих віртуозів.

Генеральним спонсором події традиційно виступає ТМ "Світоч". Вперше цього року конкурс відбудеться за підтримки Українського культурного фонду.

Мета конкурсу - розвиток талановитої молоді, набуття українськими виконавцями досвіду участі у міжнародних заходах, промоція світової та вітчизняної скрипкової класики, української музичної спадщини. В Україні багато обдарованої молоді, але більшості бракує фінансової можливості відвідувати закордонні конкурси. Саме тому засновники конкурсу - громадська організація "Мистецьке об'єднання "Світ класичної музики" вирішили організувати подію світового рівня в Україні.

Конкурс був створений в 2013 році і проводиться на постійній основі раз в три роки. Змагання традиційно складається з трьох турів.

1 тур - виконання музичного твору соло - до другого туру обирається 15 учасників;
2 тур - виконання музичного твору під акомпанемент фортепіано - до фіналу обирається 6 учасників;
3 тур (фінал) - виконання музичного твору з симфонічним оркестром - журі вибирає переможців і лауреатів спеціальних відзнак.

Програма міжнародного конкурсу складна, але має гідну винагороду. Призовий фонд фестивалю за перше місце становить 20 тисяч євро, за друге - 10 тисяч євро, і за третє - 8 тисяч євро.

Олег Криса - всесвітньо відомий скрипаль, уродженець Львова, професор Істменськой школи музики в Рочестері (США). Його творчий шлях почався зі Львівської музичної спеціальної школи імені Соломії Крушельницької. Вершин майстерності Криса досягав під керівництвом прославленого маестро Давида Ойстраха. Як соліст Олег Криса виступає по всьому світу з провідними оркестрами та диригентами. В його репертуарі 72 скрипкові концерти всіх епох, враховуючи подвійні й потрійні.

Читайте також

Тіна Кароль в Osocor Residence: 14 червня співачка дасть концерт просто неба в резиденції

Незабутній вечір під відкритим небом разом із Тіною Кароль! 14 червня в резиденції Osocor Residence співачка влаштує грандіозний концерт

Танцювальні суботи, вар’єте, рок, ска-панк і вистави: Caribbean Club анонсує події квітня-травня

"Карибські вечорниці", вар’єте "Рояль" у форматі дінер-шоу, концерт EPOLETS: події квітня і травня в Caribbean Club

Легендарна VERKA SERDUCHKA зіграє благодійний концерт в Osocor Residence

VERKA SERDUCHKA виступить в Osocor Residencе з мегахітами і новою версією Dancing Lasha Tumbai