Лайм

Як відростити міцні нігті: 5 порад фахівця по догляду за руками

Як доглядати за нігтями вдома

Дуже часто дівчата і жінки різного віку хочуть відростити довгі і здорові нігті, але стикаються на шляху до цієї мети з безліччю проблем. А все тому, що не дотримуються 5 головних правил по догляду за руками.

Зволоження

Масла і креми для рук і нігтів фахівці придумали не просто так. Цими засобами потрібно обов'язково користуватися, якщо ви хочете, щоб ваші руки були гарними і здоровими.

Креми для рук бувають різними, на зиму краще підходять ті, які містять більше зволожуючих і захищають речовин. Це зазвичай сказано на упаковці. Що стосується масел, потрібно обов'язково використовувати вітамінні масла для нігтів і кутикули. Купити їх можна як в аптеці, так і в звичайних магазинах з товарами для гігієни та краси.

Догляд

Потрібно ретельно доглядати за своїми нігтиками. Прибирати кутикулу потрібно тільки спеціальними дерев'яними паличками, нігтьові пластини потрібно акуратно підпилювати, щоб вони не тріскалися і не чіплялися за одяг. Також не варто занадто сильно і часто полірувати нігті, щоб вони не стоншувалися.

Харчування

Для гарного стану нігтів потрібно вживати якомога більше продуктів, що містять кальцій і вітаміни А, В, С, D, E. Наприклад, корисними продуктами є кефір, сир, риба, зелені овочі, цитрусові, морква, цвітна капуста, яловичина, куряче філе. Ці продукти корисні як для нігтів, так і для всього організму в цілому.

Відпочинок

Нігтям обов'язково потрібно дозволяти відпочити від лаку. Під шаром покриття нігтьова пластина не дихає, навіть якщо на пляшці з лаком написано, що він пропускає повітря.

Дозволяти нігтям «дихати» потрібно хоча б раз на кілька тижнів. У цей час треба просто зняти всі покриття, зробити доглядаючий манікюр, нанести крем і зволожуюче масло.

Тепло

У холодну пору року потрібно обов'язково носити рукавички. На холоді шкіра рук сильно пересушується, може почати червоніти, тріскатися. Те ж саме відбувається з нігтями. Вони можуть стати занадто сухими, ламкими і, відповідно, не будуть відростати так, як вам того хочеться.

Найсоковитіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: ЛаймКрасота
Теги:

Читайте також

Замість ботоксу: експерти назвали простий засіб, який помітно зменшить зморшки

Дослідження показало, що алое віра ефективніше бореться зі зморшками, ніж деякі зволожуючі креми та уколи краси, зокрема ботокс  

Відомий стиліст розповів, які стрижки і укладки візуально омолоджують обличчя

Стиліст розповів, які прості прийоми, а також стрижки та зачіски візуально можуть зробити жінок після 50 років набагато молодшими 

Вони додають віку: візажистка розповіла про 3 помилки, які роблять жінки після 50 років

Яких поширених помилок варто уникати в макіяжі для очей жінкам після 50 років, щоб візуально не здаватися ще старшими