Лайм

5 непомітних звичок, які заважають схуднути

Що потрібно перестати робити, щоб скинути зайві кілограми

Вам знайома неприємна ситуація, коли ви стежите за своїм харчуванням, щосили тренуєтеся в спортзалі, а зайві сантиметри все одно не йдуть? У цьому матеріалі ми розповімо вам про можливі причини такого феномену.

Важливо: Для початку слід нагадати, що при будь-яких проблемах з вагою слід звернутися до фахівця. Ні в якому разі не можна самостійно прописувати собі будь-які суворі дієти або препарати.

Якщо ви вже з'ясували, що ваші проблеми із зайвими кілограмами не пов'язані зі здоров'ям або неправильним харчуванням, слід переглянути наступний список помилок.

Фото: pixabay.com

Почнемо з неочевидного - у вашій кімнаті занадто світло, коли ви лягаєте спати. В ідеалі слід спати в повній темряві. Або хоча б при дуже тьмяному світлі нічної лампи. Вся справа в тому, що уві сні виробляється гормоy мелатонін. Його вироблення залежить від багатьох факторів, в тому числі і від яскравості світла у вашій спальні. А він нормального вироблення мелатоніну, в свою чергу, залежить не тільки ваш тонус, стан шкіри, волосся і так далі, але і метаболізм.

Фото: pixabay.com

Наступний пункт - занадто велика кількість чаю або кави. У невеликих дозах ці напої не шкідливі для здорової людини, вони навіть можуть допомогти в боротьбі із зайвими сантиметрами. Але в тому випадку, якщо ви випиваєте більше двох чашок кави або трьох-чотирьох чашок чаю в день, варто задуматися про зменшення цієї кількості.

Фото: pixabay.com

Третій пункт - солодкі напої. У соках, газованій воді, смузі і так далі калорій і вуглеводів не менше, аніж в деяких солодощах. Тому слід уважно стежити за тим, скільки подібних напоїв ви собі дозволяєте.

Фото: pixabay.com

Четверта шкідлива звичка - їсти дуже солону або гостру їжу. Спеції та сіль не тільки змушують вас з'їдати більше, ніж потрібно вашому організму. Також вони затримують воду в тілі, провокуючи набряклість. А, як відомо, як мінімум 3-5 зайвих сантиметрів найчастіше складаює саме вона.

Фото: pixabay.com

І остання погана звичка в нашому списку - відмова від сніданку. Здавалося б, це парадоксально, адже від меншої кількості їжі ми повинні худнути. Але тіло працює інакше. Не дарма експерти кажуть, що сніданок - найважливіший прийом їжі. Саме під час сніданку тіло заряджається енергією на весь день. Якщо ви не даєте йому "паливо", воно починає панікувати і терміново "консервувати" вже наявні запаси. Тобто, жировий прошарок. Відповідно, якщо ви не їсте вранці, організм набагато більш неохоче прощається із зайвими сантиметрами.

Фото: pixabay.com

Найсоковитіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Відомий стиліст розповів, які стрижки і укладки візуально омолоджують обличчя

Стиліст розповів, які прості прийоми, а також стрижки та зачіски візуально можуть зробити жінок після 50 років набагато молодшими 

Вони додають віку: візажистка розповіла про 3 помилки, які роблять жінки після 50 років

Яких поширених помилок варто уникати в макіяжі для очей жінкам після 50 років, щоб візуально не здаватися ще старшими 

Експерт з боротьби зі старінням дав поради, як мати молодший вигляд за допомогою макіяжу

Які прості рекомендації допоможуть зберегти молодший вигляд та приховати гусячі лапки, зморшки, темні області під очима