Лайм

​Як схуднути за тиждень? Шість фактів від нутриціолога Ольги Степанової

Багато людей прагнуть швидкого схуднення. Загалом це реально за умови комплексного підходу. Він включає зменшення порцій, відмову від висококалорійних продуктів, підвищення фізичної активності, повноцінний відпочинок тощо. Звичайно, сильно схуднути за сім днів нереально, але задати позитивну динаміку цілком можливо. Нутриціолог Ольга Степанова поділилася з читачами кількома нетрадиційними методиками, які пришвидшують зниження ваги.

Пам’ятайте про ефект холоду

Холод відіграє важливу роль у процесі схуднення. Зокрема, він:

  • збільшує термогенез — процес вироблення тепла організмом. Наприклад, холодний душ стимулює активність білка, відомого як коричневий жир. Цей тип жиру спалює енергію, щоб підтримувати температуру організму. Збільшення активності сприяє спалюванню калорій;
  • стимулює кровообіг. Коли організм зазнає впливу холоду, судини стискаються, а потім розширюються, щоб зберегти тепло і забезпечити нагрівання тканин. Цей процес поліпшує доставку кисню і поживних речовин до м'язів і тканин, сприяючи схудненню.

Перед їжею… послухайте музику

"Прослуховування музики перед їжею та у процесі — цікавий та нетривіальний підхід до схуднення. Вона допомагає контролювати апетит, знижує стрес та підтримує здоровий ритм споживання страв", — зазначає нутриціолог Ольга Степанова та наводить кілька цікавих фактів. Зокрема, правильно підібраний трек дає можливість:

  • контролювати швидкість поїдання. Спокійна ритмічна музика сприяє насиченню без поспіху. Цілком логічно, що завдяки цьому ви з'їсте менше;
  • зниження емоційного перевантаження, через яке часто люди переїдають. Допоможуть улюблені треки, які підвищують настрій;
  • стимуляція метаболізму. Енергійна музика у середньому темпі підвищує обмін речовин.

Вживайте рицинову олію

Цей продукт містить у своєму складі олеїнову, лінолеву та стеаринову кислоти. Цей баланс жирів сприяє підтримці нормального обміну речовин. Олія також містить рицинову кислоту, яка стимулює активність згаданого вище коричневого жиру та сприяє пришвидшеному спалюванню калорій.

Продукт також містить антиоксиданти, які захищають клітини організму від пошкоджень вільними радикалами. Це підтримує нормальне функціонування організму під час схуднення. Інформацію про особливості вживання олії та дозування варто уточнити на індивідуальній консультації нутриціолога.

Оточіть себе правильними ароматами

Вже не секрет, що деякі аромати можуть впливати на апетит і процес споживання їжі. Наприклад, запах свіжої випічки або аромат кави може підвищує почуття голоду та бажання перекусити. Запах м'яти або цитрусових знижує бажання їсти, тоді як запах ванілі або кориці зменшує потяг до солодкого. Лаванда має розслаблюючу та заспокійливу дію, що допомагає уникнути емоційного переїдання. Тож використовуйте ароматерапію під час вживання їжі, щоб контролювати апетит.

Пришвидшіть обмін речовин гострою їжею

Гостра їжа — наприклад, перець чилі — може підвищити температуру тіла й активувати обмін речовин. Це сприяє швидшому спалюванню калорій і збільшенню успіху схуднення. Додайте гострі приправи до своїх страв, щоб підтримувати обмін речовин на високому рівні. Проте нутриціолог Ольга Степанова наголошує: гострі страви дозволені далеко не всім. Тому варто попередньо проконсультуватися зі спеціалістом.

Не забувайте про протеїн

Протеїн — це один з основних макроелементів, необхідних для здорового функціонування організму. Він виконує ряд важливих функцій і має значний вплив на наше здоров'я та фізичну форму. Зокрема, він забезпечує відчуття ситості та підтримує м'язову масу. Тому навіть при активному схудненні регулярно споживайте білкові продукти: куряче філе, рибу, яйця або тофу. Вони не тільки забезпечать вам необхідну енергію, але й сприятимуть збереженню м'язової тканини під час дієти.

"Не забувайте, що схуднення — комплексний процес. Не існує "чарівного способу". Будь-який успіх є результатом мотивації, правильних змін у житті та використання кількох перевірених методик. Проконсультуйтесь з нутриціологом та зробіть перші кроки на цьому шляху" — радить Ольга Степанова.

Новини партнерів

Читайте також

Відомий стиліст розповів, які стрижки і укладки візуально омолоджують обличчя

Стиліст розповів, які прості прийоми, а також стрижки та зачіски візуально можуть зробити жінок після 50 років набагато молодшими 

Вони додають віку: візажистка розповіла про 3 помилки, які роблять жінки після 50 років

Яких поширених помилок варто уникати в макіяжі для очей жінкам після 50 років, щоб візуально не здаватися ще старшими 

Експерт з боротьби зі старінням дав поради, як мати молодший вигляд за допомогою макіяжу

Які прості рекомендації допоможуть зберегти молодший вигляд та приховати гусячі лапки, зморшки, темні області під очима