Лайм

Український режисер присоромив Зеленського і "Квартал" за серіал "Свати"

Режисер фільму "Кіборги" Ахтем Сеітаблаєв запропонував би Зеленському відвідати Крим

Актор та режисер Ахтем Сеітаблаєв запропонував би президенту України Володимиру Зеленському з'їздити з ним до Криму і подивитися в очі дітям, чиї батьки перебувають сьогодні в СІЗО лише за те, що в лютому 2014-го вони вийшли на вулиці своїх міст з українськими прапорами і висловили протест проти окупації півострова Росією.

Про це режисер фільму "Кіборги" згадав в інтерв'ю проекту "Досьє" на каналі "еспресо". Говорячи про серіал "Свати" студії "Квартал 95", Сеітаблаєв висловив нерозуміння того, як актор, який підтримав анексію Криму (Федір Добронравов), може грати в українському серіалі і отримувати активну підтримку його творців.

"Я не розумію, як можна бути громадянином країни і при цьому не відчувати... допускати таку думку, що людину, яка відверто підтримує окупацію твоєї країни, ти можеш знімати у своїх фільмах. Домагатися через суд, і домогтися нарешті відновлення цього серіалу. Тим більше, якщо ти - президент. Це взагалі не монтується у мене ні в голові, ні в серці", - зазначив режисер.

Як додав Сеітаблаєв, в цій ситуації він бачить пряму підтримку заяв Добронравова, що ж стосується визначення "бізнес" для серіалу "Свати", його режисер назвав "бізнесом на крові".

Коли ж ведучий поцікавився, що при особистій зустрічі Сеітаблаєв порадив би гаранту, режисер нагадав про жителів півострова, які досі залишаються у неволі: "Я б запропонував йому поїхати зі мною до Криму і подивитися в очі цим майже трьом сотням дітей, батьки яких сидять сьогодні в СІЗО або російській в'язниці..."

  • Нагадаємо, 27 листопада 2017 року Мінкульт вніс актора "Сватів" Федора Добронравова до "чорного списку" через його проросійську позицію. Акторові заборонили в'їзд до України. Після цього Держкіно заборонило прокат серіалу на українському телебаченні.
  • 27 березня 2019 року Окружний адміністративний суд Києва скасував заборону на в'їзд Добронравову і визнав анулювання ліцензії серіалу незаконним, після чого канал "1+1" анонсував повернення "Сватів" на екрани.
  • Російського актора Федора Добронравова виключили з переліку осіб, які становлять загрозу національній безпеці України.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Лобода здивувала унікальним виконанням "Щедрика" у супроводі сотні дітей: відео

Співачка Світлана Лобода виконала Щедрика Леонтовича зі 100 українських латвійських дітей

У Києві покажуть знамениту виставу "Здрастуйте, я Ваша тітонька!" з незрівнянним Олексієм Вертинським - анонс

У Києві на Терасі River Mall пройде прем'єра культової вистави Здрастуйте я ваша тітонька з Олексієм Вертинським

Поринь у світ казкових героїв: у центрі Києва відкриється виставка "Магічний сад"

На Співочому полі відкриється Магічний сад - парк із казковими героями, квітковими інсталяціями та яскравими фотозонами