Лайм

Новопризначений міністр культури Ткаченко виступив проти заборони фільмів з акторами з "чорного списку"

На думку міністра, питання включення до так званих чорних списків необхідно переглянути

Медіа-менеджер і продюсер Олександр Ткаченко, який став у червні міністром культури та інформаційної політики України, виступив проти заборони фільмів з акторами, яким заборонили в'їзд до країни.

На думку Ткаченка, факт заборони на в'їзд в Україну не може одночасно служити підставою для того, щоб фільми, в яких знімався актор, були заборонені до показу. Так в ефірі каналу "UA: Перший" міністр прокоментував виключення російського актора Федора Добронравова ("Свати") з переліку осіб, які представляють загрозу національній безпеці України.

Фото: facebook.com

"По-перше, я вважаю, що санкції були введені необгрунтовано, - заявив він. - По-друге, давайте розрізняти. Є заборона в'їзду. Яким чином заборона в'їзду може стосуватися аудіовізуального продукту? Я багато разів питав про це у керівників минулої влади".

При цьому Ткаченко додав: "одна справа, коли є порушена кримінальна справа проти когось, наприклад Охлобистіна та Пореченкова, [тоді] це повинно стосуватися так званих чорних списків. Інша справа, коли автоматом всі ці люди заносяться до чорних списків, і сотні годин аудіовізуального продукту, в тому числі фільм Романа Балаяна, кладуться на поличку".

Процес внесення у так звані "чорні списки" має бути прозорим і зрозумілим, продовжив Ткаченко. А тому з даним питанням ще належить розібратися.

  • Нагадаємо, 27 листопада 2017 року Мінкульт України вніс актора Федора Добронравова до "чорного списку" через його проросійську позицію. Акторові заборонили в'їзд до України. Після цього Держкіно заборонило прокат серіалу на українському телебаченні.
  • 27 березня 2019 року Окружний адміністративний суд Києва скасував заборону на в'їзд Добронравову і визнав анулювання ліцензії серіалу незаконним, після чого канал "1+1" (гендиректором якого був Ткаченко) анонсував повернення "Сватів" на екрани.
  • У червні 2019 року актора Федора Добронравова виключили з переліку осіб, які представляють загрозу національній безпеці України.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Лобода здивувала унікальним виконанням "Щедрика" у супроводі сотні дітей: відео

Співачка Світлана Лобода виконала Щедрика Леонтовича зі 100 українських латвійських дітей

У Києві покажуть знамениту виставу "Здрастуйте, я Ваша тітонька!" з незрівнянним Олексієм Вертинським - анонс

У Києві на Терасі River Mall пройде прем'єра культової вистави Здрастуйте я ваша тітонька з Олексієм Вертинським

Поринь у світ казкових героїв: у центрі Києва відкриється виставка "Магічний сад"

На Співочому полі відкриється Магічний сад - парк із казковими героями, квітковими інсталяціями та яскравими фотозонами