Лайм

Організатори "Євробачення" в якості експерименту змінили правила конкурсу

Передбачається, що нововведення зробить конкурс співзвучним сьогоденню

Організатори пісенного конкурсу "Євробачення" в якості експерименту на один рік дозволять його учасникам записати бек-вокал на інструментальну фонограму пісні.

Ідея полягає в тому, щоб дати можливість учасникам розробляти нові креативні ідеї, подорожувати з меншими делегаціями і знизити технічне навантаження на мовників, повідомляє UA: Суспільне мовлення. Крім цього, як заявив виконавчий директор конкурсу Мартін Остердаль, нові умови спростять проведення конкурсу в разі світової кризи, якою сьогодні загрожує пандемія коронавіруса.

Фото: eurovision.tv

"Уроки цьогорічної весни навчили нас, що потрібен план на випадок всесвітньої кризи, тож ми додали відповідні зміни до правил конкурсу. Ми маємо бути гнучкими й змінювати навіть сам формат і спосіб організації події в ці складні часи, - зазначив він. - Ми рішуче налаштовані й одностайні щодо нашої місії - повернути конкурс, обрати нового переможця й передати естафету новому мовникові-організатору".

Як помітили організатори, нововведення також дозволить авторам і продюсерам презентувати оригінальне звучання композицій та зробить конкурс співзвучним сьогоденню. Використовувати фонограму бек-вокалу чи ні, кожен учасник "Євробачення-2021" вирішить самостійно.

  • 18 березня організатори "Євробачення" прийняли остаточне рішення скасувати проведення пісенного конкурсу цього року через пандемію коронавіруса.
  • Конкурс "Євробачення-2021" пройде в травні в Роттердамі (Нідерланди). Що правда, його учасникам доведеться підготувати нові пісні.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Лобода здивувала унікальним виконанням "Щедрика" у супроводі сотні дітей: відео

Співачка Світлана Лобода виконала Щедрика Леонтовича зі 100 українських латвійських дітей

У Києві покажуть знамениту виставу "Здрастуйте, я Ваша тітонька!" з незрівнянним Олексієм Вертинським - анонс

У Києві на Терасі River Mall пройде прем'єра культової вистави Здрастуйте я ваша тітонька з Олексієм Вертинським

Поринь у світ казкових героїв: у центрі Києва відкриється виставка "Магічний сад"

На Співочому полі відкриється Магічний сад - парк із казковими героями, квітковими інсталяціями та яскравими фотозонами