Лайм

З червоною доріжкою та гостями: Венеціанський кінофестиваль хочуть провести без карантинних обмежень

Фестиваль повинен стати майданчиком для великих прем'єр, відкладених через епідемію коронавірусу

З початком карантину в світі скасували, перенесли на рік або перевели в онлайн-формат сотні фестивалів, концертів і церемоній нагородження. Організатори Венеціанського кінофестивалю, проте, мають намір з 2 по 12 вересня провести повноцінний захід зі справжньою червоною доріжкою і міжнародною програмою.

Фото: Wikipedia

"Фільмів буде менше, але гучних прем'єр буде досить, щоб гарантувати значиму програму", - розповіло джерело видання Variety .

Також очікується, що у Венеції зроблять червону доріжку для кінематографістів і зірок, хоча і буде вжито додаткових заходів і для захисту від COVID-19, включаючи дистанціювання фотографів і журналістів.

Губернатор регіону Венето, в який входить Венеція, оголосив, що більше 200 відвідувачів фестивалю зможуть відвідати покази в залі Sala Grande на 1100 місць і декількох інших великих ки нотеатра. У Венеції в садах Джардіні організують додатковий майданчик для кінопоказів на відкритому повітрі.

В даний час фестиваль приймає заявки. Очікується, що в програму увійдуть нові фільми з усього світу, включаючи Азію, Близький Схід і Латинську Америку, а також Європу. Новинок з США, ймовірно, буде небагато через поточні обмеження на поїздки. 3 червня Італія відкрилася для туристів з Європейського Союзу, але поки закрита для відвідувачів з США та інших країн за межами ЄС. Зняття обмежень заплановано на початок липня.

У 2019 переможцем Венеціанського кінофестивалю став фільм Тодда Філліпса "Джокер". Також серед лауреатів опинився український фільм "Атлантида" Валента Васяновича, який отримав премію програми "Горизонти".

  • Раніше theLime зібрав 10 важливих дат, на які перенесли скасовані події 2020 року. Серед них - "Оскар", Євробачення і Atlas Weekend.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Лобода здивувала унікальним виконанням "Щедрика" у супроводі сотні дітей: відео

Співачка Світлана Лобода виконала Щедрика Леонтовича зі 100 українських латвійських дітей

У Києві покажуть знамениту виставу "Здрастуйте, я Ваша тітонька!" з незрівнянним Олексієм Вертинським - анонс

У Києві на Терасі River Mall пройде прем'єра культової вистави Здрастуйте я ваша тітонька з Олексієм Вертинським

Поринь у світ казкових героїв: у центрі Києва відкриється виставка "Магічний сад"

На Співочому полі відкриється Магічний сад - парк із казковими героями, квітковими інсталяціями та яскравими фотозонами