Лайм

Опублікований сценарій "Гри престолів-8" пояснив одну з найдивніших сцен фіналу

Тепер ми знаємо, що ж так розгнівало Дейенеріс Таргаріен

Фани "Гри престолів" продовжують вивчати опублікований раніше сценарій 8 сезону, фінал якого викликав вкрай неоднозначні оцінки глядачів. Як пам'ятається, незабаром після завершення серіалу, в мережі навіть з'явилася петиція із закликом перезняти його з компетентними сценаристами.

Так найуважнішим шанувальникам саги вдалося відшукати пояснення однієї з найдивніших сцен фіналу - раптовому гніву Дейенеріс Таргаріен та її рішенню спалити Королівську Гавань, незважаючи на те, що місто вже було захоплено її солдатами. Як пише Mirror, вся справа у нюансі, який, схоже, вислизнув від уваги глядачів.

Як наголошується в сценарії, літаючи на драконі над захопленим містом, Дейенеріс дивиться на "зовнішні стіни тронного залу, побудованого її предками". На них Мати драконів як і раніше бачить прапори дому Ланністеров і сприймає це як "символ всього, що у неї відібрали". Це викликає у ній лють і вона велить дракону знищити фортецю.

Слухаючись Дейенеріс, дракон знищує на своєму шляху будинки і цілі квартали Королівської Гавані. Разом з ними - сотні жителів міста. Примітно, що після виходу епізоду на екрани багато хто з глядачів назвав гнів Матері драконів необгрунтованим, що лише погіршило загальну оцінку заключного сезону "Гри престолів".

Нагадаємо, після того, як серіал каналу HBO "Гра престолів" в черговий раз номінували в різних категоріях на премію "Еммі", сценаристам довелося опублікувати в мережі сценарій 8 сезону. Такі правила премії. Тоді ж фани саги нашвидку вивчили його і розчарувалися в фіналі ще більше.

  • Раніше канал НВО анонсував зйомки нового міні-серіалу "Цирцея" (Circe) про давньогрецьку чаклунку. Любителі фентезі і міфів затамували подих.
  • Також канал HBO завершив зйомки пілотної серії поки безіменного проекту, який стане приквелом "Гри престолів". Як стало відомо раніше, фільм знімають у Північній Ірландії, а співавтором сюжету став письменник-фантаст Джордж Мартін.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Як приготувати пастуший пиріг з фаршем і овочами - ідеальну страву для ситної вечері

Як у домашніх умовах зробити пастуший пиріг зі шпинатом, горохом, картоплею та фаршем, щоб урізноманітнити звичне меню своєї сім'ї