Лайм

Прокуратура расследует возможное насилие над детьми на съемочной площадке фильма "Дау" в Харькове

Розслідування проведе поліція Харківської області

Прокуратура Харківської області розслідує можливе насильство над дітьми під час зйомок фільму "Дау. Дегенерация" російського режисера Іллі Хржановського, які проходили в 2011 році в Харкові.

Як уточнює прес-служба Офісу генерального прокурора, до дітей-сиріт могли застосовувати насильство, завдаючи тим самим фізичне або моральне страждання. Крім цього правоохоронці вважають, що кадри скандальної стрічки свідчать про те, що проект пропагує культ насильства, жорстокості та дискримінації.

Днем раніше в насильстві над дітьми проект Іллі Хржановського звинуватила журналістка Яніна Соколова. На особистій сторінці в Фейсбук вона опублікувала кілька кадрів оголених дітей, які були взяті для зйомок з місцевого притулку.

"Всі актори і знімальна група фільму підписали угоду про нерозголошення того, що відбувалося на майданчику <...> Ілля Хржановський, я хочу, щоб Ви відповіли за це. Як і керівництво харківського сиротинця, яке дозволило дитині пережити це пекло", - написала під знімками журналістка.

Із запитом розслідувати факт використання дітей з притулку у фільмі "Дау. Дегенерація" до поліцію звернувся уповноважений з прав дитини Микола Кулеба. Вже 22 квітня було порушено кримінальні провадження за фактами катувань, а також виготовлення або розповсюдження творів, які пропагують культ насильства (ч. 2 ст. 127, ч. 3 ст. 300 Кримінального кодексу).

  • Нагадаємо, прем'єра проекту "Дау", який включає кілька тривалих кінострічок, відбулася в лютому минулого року в Парижі. Пізніше картина була представлена на Берлінале-2020 в Німеччині.
  • В цілому ж проект Хржановського розповідає про радянського фізика Льва Ландау. У його виробництві взяли участь Росія, Німеччина та Україна в особі компанії Phenomen Ukraine. Режисер присвятив йому 14 років, при цьому жодна з картин не отримав прокату в Росії, так як мінкульт вгледів в них пропаганду порнографії.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: ЛаймКiно
Теги: кіно

Читайте також

Як приготувати пастуший пиріг з фаршем і овочами - ідеальну страву для ситної вечері

Як у домашніх умовах зробити пастуший пиріг зі шпинатом, горохом, картоплею та фаршем, щоб урізноманітнити звичне меню своєї сім'ї