Лайм

Поряд з Netflix та HBO: документальний фільм про хлопчика з Донбасу отримав престижну премію

Картина данського режисера Саймона Вільмонта перемогла в категорії повнометражних документалок

Документальний фільм "Віддалений гавкіт собак" (The Distant Barking of Dogs) данського режисера Саймона Леренга Вільмонта отримав престижну премію Peabody Awards. Картина розповідає про 10-річного хлопчика Олега, який разом з бабусею живе на Донбасі, поруч з лінією фронту.

"Віддалений гавкіт собак" став копродукцією Данії, Швеції та Фінляндії. Картину знімали в селі Гнутове Донецької області з 2015 по 2017 рік.

"Фільм про Україну став переможцем мега супер пупер престижної премії Peabody Awards, - написав у Фейсбук асистент режисера Азад Сафаров. - Ви тільки подивіться, які круті переможці поруч з нами - Netflix, CNN, HBO та навіть номінантка на "Оскар".

Картина Вільмонта перемогла в категорії повнометражних документальних фільмів.

Що варто знати про Peabody Awards?

Премія Джорджа Фостера Пібоді - щорічна міжнародна премія, якою відзначають досягнення в області мовної журналістики, створення документальних фільмів, освітніх, розважальних і дитячих програм. Вперше Peabody Awards вручили в 1941 році, тому вона є однією з найстаріших премій в мас-медіа. Премія вручається Коледжем журналістики та масової комунікації імені Генрі Греді при Університеті Джорджії.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Як приготувати пастуший пиріг з фаршем і овочами - ідеальну страву для ситної вечері

Як у домашніх умовах зробити пастуший пиріг зі шпинатом, горохом, картоплею та фаршем, щоб урізноманітнити звичне меню своєї сім'ї