Лайм

Помер режисер фільмів про Бетмена Джоел Шумахер - він влаштував кар'єру Меттью МакКонахі та інших зірок

Кінематографістові було 80 років

Режисер і сценарист Джоел Шумахер, відомий за фільмами "Бетмен назавжди", "Бетмен і Робін", "Вогні святого Ельма", "Час вбивати", помер 22 червня після боротьби з раком. Йому було 80 років.

Фото: Getty Images

Шумахер починав кар'єру як художник по костюмах, винахідливе почуття стилю якого збереглося у всіх його кінороботах. У 1993 році, після відходу Тіма Бартона з франшизи "Бетмен", студія Warner Bros. передала режисерське крісло Шумахеру, і той зняв два надзвичайно відомих, хоча і суперечливих фільми. Перший із них, "Бетмен назавжди" з Велом Кілмером, Томмі Лі Джонсом, Джимом Керрі та Ніколь Кідман, зібрав більше 300 мільйонів доларів по всьому світу. Другий, "Бетмен і Робін" з Джорджем Клуні в ролі Бетмена і Арнольдом Шварценеггером у ролі лиходія Містера Фрізе, в 1997 році зібрав рекордні 11 номінацій на премію "Золота малина". Негативні відгуки привели до скасування п'ятого фільму про Бетмена, і незабаром франшизу перезапустили під керівництвом Крістофера Нолана.

Шумахер допоміг піднятися кар'єрними сходами багатьом перспективним акторам, включаючи Коліна Фаррела, Метью МакКонахі і Кіфера Сазерленда.

"Джоел не просто дав мені шанс, він боровся за мене. Він знав, що студія напевно не погодиться віддати головну роль у фільмі "Час вбивати" невідомому акторові, як я. Він влаштував для мене секретні кінопроби в маленькій непримітній студії і сказав: "Навіть якщо ти впораєшся відмінно, ти можеш не отримати роль. Але я не хочу, щоб індустрія коли-небудь дізналася, що ти пробувався на роль і не отримав роботу", - розповів МакКонахі виданню Va ri ety . - Не думаю, що моя кар'єра могла б скластися так вдало, якби Джоел Шумахер тоді так мене не підтримав".

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Як приготувати пастуший пиріг з фаршем і овочами - ідеальну страву для ситної вечері

Як у домашніх умовах зробити пастуший пиріг зі шпинатом, горохом, картоплею та фаршем, щоб урізноманітнити звичне меню своєї сім'ї