Лайм

5 улюблених акторів радянського кіно, які померли в злиднях

Зірки, яким так і не вдалося заробити на своїй славі

Думаючи про зірок кіно, ми відразу уявляємо собі успішних людей з дорогими атомобілями, будинками, розкішними вбраннями і так далі. Але реальність часто буває іншою. У цьому матеріалі ми розповімо вам про знаменитих акторів, які досягли успіху в кіно, але провели старість без грошей.

Олексій Смирнов

Олексія можна сміливо назвати одним з найбільш впізнаваних акторів радянського кінематографа. Але успіх в кар'єрі не приніс чоловікові щасливого життя. Через поранення, отримане на війні, Смирнов не міг мати дітей, відносини з жінками у нього складалися складно. Після смерті Леоніда Бикова актор почав сильно випивати, на тлі цього загострилася безліч хвороб. Одного разу Олексія доставили в лікарню з ішемічною хворобою серця, відразу після цього в день виписки актор помер. Найсумніше те, що на могилу до нього практично ніхто не прийшов. Її виявили випадково через 25 років.

Олексій Смирнов Фото: aif.ru

Георгій Віцин

Віцин був не тільки улюбленцем публіки, а й доброю людиною. Він вирішив віддати свою квартиру доньці, а сам залишився жити в старенькій хрущовці, де в результаті і дожив свої дні на одну пенсію. На похоронах актора за його скромною труною йшли тільки дружина, дочка і кілька сусідів.

Георгій Віцин Фото: fresher.ru

Нонна Мордюкова

Мордюкова була справжньою зіркою світу кіно СРСР. Вона дуже часто знімалася, їй обіцяли велике майбутнє. Але через стан здоров'я зйомки довелося припинити. Останні роки життя колись відома і перспективна актриса постійно скаржилася на маленьку пенсію, на яку неможливо було нормально жити. Померла Нонна Мордюкова в 2008 році в 82 роки.

Нонна Мордюкова Фото: infox.ru

Сергій Філіппов

Сумно завершилася історія і Сергія Філіппова, відомого за картинами "Попелюшка", "12 стільців", "Іван Васильович змінює професію" і багатьом інших. Актор був затворником і практично ні з ким не спілкувався. У 1965 році у нього діагностували онкологічне захворювання, від якого від і помер пізніше після тривалої боротьби. Актор помер на самоті, а його тіло знайшли в квартирі тільки через кілька тижнів. Родичі і колишні колеги не стали допомагати з організацією похорону. І тільки актор Олександр Дем'яненко вирішив почати збір коштів і допоміг поховати тіло артиста.

Сергій Філіппов Фото: domkino.tv

Тетяна Самойлова

Фільм "Летять журавлі", в якому знялася Самойлова, отримав "Оскар". Красуня стала відомою не тільки на теренах рідної країни, але і на Заході. Її навіть почали запрошувати в Голлівуд, але чиновники не дозволили дівчині виїхати закордон. Ролей поступово ставало все менше, пізніше в 70-х роках Тетяна пропала з екранів, однією з останніх публічних появ Самойлової став візит на Каннський кінофестиваль в 90-х роках в якості почесного гостя. У 2014 році актриса пішла з життя в день свого ювілею.

Тетяна Самойлова Фото: real-vin.com

  • У червні актриса Наталія Селезньова, та сама "хороша дівчинка Ліда" з комедії Гайдая, відзначила свій 75-й день народження. Читайте також на theLime, як живе і про що шкодує сьогодні знаменитість.
  • Фільм про пригоди студента Шурика знає практично кожен. Але не всім відомо, що головний герой міг бути зовсім іншим. Більш того, у нього навіть могло бути інше ім'я. Читайте на theLime 8 фактів про фільм "Операція И" , про які не знали навіть великі шанувальники Гайдая.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Як приготувати пастуший пиріг з фаршем і овочами - ідеальну страву для ситної вечері

Як у домашніх умовах зробити пастуший пиріг зі шпинатом, горохом, картоплею та фаршем, щоб урізноманітнити звичне меню своєї сім'ї