Лайм

Чому так рано помер Андрій Миронов: трагічна історія актора знаменитих комедій

Через що не стало знаменитого артиста

16 серпня 1987 року обірвалося життя знаменитого актора Андрія Миронова. Артист не дожив до своїх 47 років і грав на сцені практично до самого кінця. Чому не стало зірки фільмів "12 стільців", "Звичайне диво", "Діамантова рука" і багатьох інших, і чи могло все закінчитися інакше?

Андрій Миронов рвався на сцену з ранніх років. Він був талановитим, яскравим, амбітним. Хлопцеві обіцяли велике майбутнє, і ці обіцянки збулися. Уже в юності Миронов був упізнаваним актором і отримував одну роль за іншою.

Фото: soyuz.ru

Але, за іронією долі, грати в театрі і кіно Андрію було не можна. У нього була вроджена аневризма судин головного мозку. При такому діагнозі заборонені будь-які сильні навантаження, як фізичні, так і емоційні. А яка може бути акторська кар'єра без подібних перевантажень?

Фото: gazeta.ru

Зрозуміло, Андрій не став відмовлятися від улюбленої справи, навіть не дивлячись на ризик для здоров'я і життя. Миронов не скаржився на свій стан, практично завжди знаходився в веселому настрої і постійно жартував над собою і колегами.

Але одного разу, на жаль, хвороба все-таки взяла над Андрієм Мироновим верх. Це сталося в 1987 році в Ризі під час вистави "Божевільний день, або Одруження Фігаро". Актор зомлів прямо на сцені, не догравши останній епізод. Колега Миронова, актор Олександр Ширвіндт, забрав Андрія за лаштунки.

Фото: kino-teatr.ru

Кажуть, коли артиста завантажили в карету "швидкої допомоги", він продовжував уже практично в нестямі догравати свою роль. Лікарі нейрохірургічного відділення лікарні Гайльезерс діагностували у Миронова обширний крововилив в мозок. Два дні медики боролися за життя актора, підтримуючи дихання і серцебиття під керівництвом знаменитого нейрохірурга Едуарда Канделя. Але, на жаль, це не допомогло.

Фото: sobesednik.ru/

Як стало відомо пізніше, на обстеженні виявили "гігантську, за мірками головного мозку, аневризму: в діаметрі вона була більше 2,5 сантиметрів". Саме її розрив став причиною крововиливу в мозок.

Також відомо, що за день до свого останнього спектаклю Миронов аж дві години грав в теніс. Це теж могло стати причиною трагедії, адже артист піддав себе занадто великим навантаженям різного типу за короткий проміжок часу. Миронов помер, не приходячи до тями. Похований знаменитий актор на Ваганьковському кладовищі в Москві.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Як приготувати пастуший пиріг з фаршем і овочами - ідеальну страву для ситної вечері

Як у домашніх умовах зробити пастуший пиріг зі шпинатом, горохом, картоплею та фаршем, щоб урізноманітнити звичне меню своєї сім'ї