Лайм

Рататуй - французьке овочеве рагу: як приготувати цю страву за спрощеним рецептом

Обов'язково спробуйте цю страву

Рататуй - овочеве рагу, що складається з цукіні, помідорів, перцю, цибулі та часнику. Пізніше до цієї страви стали додавати баклажани та інші компоненти, експериментуючи зі смаками. Як приготувати рататуй з м'ясом ми розповідали раніше, а тепер поділимося спрощеним рецептом цієї страви.

Інгредієнти: баклажани (300 г), кабачки (300 г), помідори (300 г), сіль (1/3 ч.л.), чорний перець (1/3 ч.л.), часник (1 зубок), оливкова олія (1 ст.л.), розмарин, базилік.

Інгредієнти для соусу: цибуля ріпчаста (2 шт.), оливкова олія (1 ст.л.), морква (1 шт.), томатна паста (2 ст.л.), сіль (1/2 ч.л.), чорний перець (1/2 ч.л.), цукор (1/2 ст.л.), часник (1 зубок), розмарин (сушений чи гілочка), консервований чи запечений перець (1 шт.), базилік.

Читайте також: Як приготувати ідеально хрустку та ароматну картоплю по-селянськи: простий рецепт.

Фото: Pixabay

Приготування:

На першому етапі приготуйте соус. Цибулю очистіть і наріжте дрібним кубиком. Обсмажте на оливковій олії до легкої прозорості. Додайте томатну пасту і перемішайте.

Очищену моркву невеликого розміру наріжте кільцями і перекладіть у сковороду. Перемішайте. Додайте сіль, перець, цукор і пропущений через прес або натертий на дрібній тертці часник. Висипте розмарин та обсмажуйте під кришкою ще 15 хвилин.

Консервований або запечений перець перекладіть у чашу для блендера, туди відправте приготовлену засмажку. Подрібніть до стану пюре.

Читайте також: Запіканка з цвітної капусти – швидка страва на кожен день: як приготувати її.

Отриману овочеву пасту викладіть у форму, в якій готуватимете рататуй, і ложкою розподіліть по дну. Зверху посипте базиліком.

Далі підготуйте овочі для запікання. Баклажани, кабачки та помідори ретельно промийте та наріжте тонкими кільцями. Викладіть овочі на соус, чергуючи кружечки. Зверху посоліть, посипте спеціями та тертим часником. Полийте оливковою олією. Форму накрийте фольгою та поставте в духовку.

Випікайте овочевий рататуй при температурі 180 градусів одну годину. Після чого відкрийте форму та поставте в духовку ще на 15 хвилин.

Раніше ми розповідали, як приготувати гострі баклажани на зиму: популярний рецепт по-грузинськи.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також