Лайм

Вчені довели користь відео з милими тваринами, і ось кращий ролик для вашого здоров'я

Симпатичні австралійські квокки допоможуть позбутися стресу

Команда британських і австралійських вчених виявила, що перегляд відео з милими тваринами може значно знизити рівень стресу. Всього півгодини такого заняття нормалізують серцевий ритм і повертають втомленим людям добрий настрій, пише New York Post.

Фото: australia.com

В рамках дослідження 19 студентів напередодні іспитів протягом 30 хвилин дивилися відео з квокками - пухнастими сумчастими тваринами, відомими своєю доброю посмішкою і любов'ю до селфі. Добровольцям вимірювали артеріальний тиск і частоту серцевих скорочень до і після перегляду відеороликів. Виявилося, що обидва показники під час перегляду значно знизилися, а клінічний психологічний аналіз показав, що рівень їхньої тривожності знизився в середньому на 35-50%.

"Очевидно, що студенти були схвильовані перед іспитами, оскільки частота серцевих скорочень і артеріальний тиск у більшості з них були злегка підвищені ще до того, як відбулася наша сесія, - сказала доктор Андреа Атлі з Університету Лідса. - У ході сеансу частота серцебиття і тиск у всіх людей впали до рівня, який можна було б вважати здоровим".

Які саме відео вчені показували випробуваним, історія замовчує, але в мережі, на щастя, досить відео з квокками, щоб оздоровити всіх нас.

  • В аеропорту Фінляндії впровадили незвичайний тест на коронавірус - його визначають собаки. Вчені впевнені, що собаки можуть відчувати хвороба задовго до її прояву.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Кіт Сирський став зіркою соцмереж і "отримав" документ в "Дії": історія мишолова з передової

Кіт Сирський прославився в мережі завдяки військовому Роману Синіцину, а тепер хвостик став обличчям застосунку "Дія"

Оперна співачка виступила перед бійцями на фронті і здивувала місцевих собак: смішне відео

Білоруська оперна співачка Маргарита Левчук разом із "Культурним десантом" виступила перед українськими захисниками - її арія здивувала навіть собак

Андрій Хливнюк з ударним БПЛА потролив Рому Звєря, який співав для окупантів на Донбасі

Андрій Хливнюк дотепно відповів на виступ Романа Білика з гурту Звєрі перед російськими окупантами - лідер Бумбокс записав відео