Лайм

Фотограф приручив білок у лісі, і тепер такими кадрами може похвалитися тільки він

Часом трапляється навіть так, що не фотограф знімає пухнастих, а вони його. Ось, переконайтеся

15 років тому шведський фотограф-натураліст Гірт Вегген заїхав у невеликий дерев'яний будиночкок у місцевій глушині. Як зізнається любитель природи сьогодні, тоді він і подумати не міг, що його балкон і тераса стануть місцями унікальних фотосесій з тваринами.

У своєму блозі на BoredPanda Вегген розповідає, що все почалося з візиту однієї безстрашної лисиці. Вона прийшла просто до порогу його дому і зовсім не була проти кількох кадрів. Через два тижні вона так звикла до нового жителя, що почала забиратися на балкон фотографа.

Фото: geertweggen.com

Ще пізніше в гості до Веггена почали заглядати білки. Часом цілими компаніями. Фотограф охоче ділився з тваринами ласощами, а в замін отримував чудові кадри місцевої фауни.

Щоразу тварини ставали сміливішими і ближче підбиралися до будинку фотографа. А через роки Вегген вже міг похвалитися кадрами, які є тільки у нього.

Фото: geertweggen.com

Фото: geertweggen.com

Фото: geertweggen.com

Фото: geertweggen.com

Часом трапляється навіть так, що не він фотографує пухнастих, а вони його. Ось, переконайтеся.

Фото: geertweggen.com

На сьогоднішній день кадри Гірта Веггена стали переможцями декількох тематичних конкурсів, прикрасили сторінки книг, доповнили тексти природознавчих журналів і статей. При цьому фотограф продовжує дивувати своїх фоловерів новими й новими вражаючими знімками. Здається, так потоваришувати з білками ще не вдавалося нікому.

На офіційному сайті Веггена є рубрика популярних питань. У ній фотограф стверджує, що на його знімках люди бачать справжнісіньких диких тварин, які просто заходять до нього погостювати. Там же натураліст визнається, що використовує у своїх роботах фотошоп. Але тільки для додавання якихось дрібниць.

Фото: geertweggen.com

Фото: geertweggen.com

Фото: geertweggen.com

"Я використовую фотошоп, щоб клонувати дроти, булавки або такі речі, як відра для їжі, - пише він. - Мої навички фотошопа недостатньо гарні, щоб додавати нові елементи до моїх фотографій, тому я знімаю об'єкти в той же час, коли тварини взаємодіють з ними".

Фото: geertweggen.com

Фото: geertweggen.com

Фото: geertweggen.com

За словами Веггена, йому не завжди вдається впіймати двох-трьох білок в одному кадрі. Тому час від часу він поєднує окремі знімки в одну сцену з кількома тваринами.

  • Раніше на конкурсі аерофотографії Aerial Photography Awards обрав кращі кадри 2020 року. Цього разу в ньому взяли участь фотографи з 65 країн, які представили свої роботи, зроблені з використанням дронів, вертольотів, повітряних зміїв, повітряних куль та літаків.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Кіт Сирський став зіркою соцмереж і "отримав" документ в "Дії": історія мишолова з передової

Кіт Сирський прославився в мережі завдяки військовому Роману Синіцину, а тепер хвостик став обличчям застосунку "Дія"

Оперна співачка виступила перед бійцями на фронті і здивувала місцевих собак: смішне відео

Білоруська оперна співачка Маргарита Левчук разом із "Культурним десантом" виступила перед українськими захисниками - її арія здивувала навіть собак

Андрій Хливнюк з ударним БПЛА потролив Рому Звєря, який співав для окупантів на Донбасі

Андрій Хливнюк дотепно відповів на виступ Романа Білика з гурту Звєрі перед російськими окупантами - лідер Бумбокс записав відео