Лайм

Том і Джеррі існують в реальному житті, але їх стосунки далекі від нескінченної війни на екрані: відео

Експерти пояснили, що поведінка миші була реакцією страху

На вулиці китайського містечка Сян'ян люди помітили забавну сцену: миша притулилася до кота, а пухнастий був зовсім і не проти. Парочка нагадала жителям героїв з мультсеріалу "Том і Джеррі", які не можуть жити один без одного, скільки б вони не билися.

Ролик швидко поширився по мережі і встиг набрати масу переглядів. Відео починається з того, як кіт переслідує мишу, яка ганяє по асфальту. Правда, на полювання це зовсім не схоже. Далі можна побачити, як чотирилапий лягає на землю і починає спостерігати за гризуном. Ближче до кінця ролика сюжет приймає несподіваний поворот.

Мишеня підбігає до пухнастого і ховається біля його м'якого черевця, в надії що той пригорне його. Такого повороту не чекав і сам кіт: спочатку він згортається калачиком, як би обіймаючи мишу, а потім починає потроху тікати.

Дії тварин нагадали користувачам Тома і Джеррі. "Здається, вони ладнають навіть краще, ніж Том і Джеррі", "Том і Джеррі?", - пишуть коментатори. Подібність між парочками дійсно є, правда у живих прототипів ніжності більше, ніж у персонажів в мультику.

Хоча ця сцена потішила користувачів мережі, експерти по тваринам пояснюють, що поведінка миші було реакцією на страх.

"На мій погляд, той факт, що миша випадково підбігає до живота кішки, більше пов'язана з тим, що вона шокована, дезорієнтована і, отже, не думає раціонально, тобто просто налякана", - пояснила Daily Mail консультант по клінічній поведінці тварин Керолін Кларк.

  • Котам вже стало не цікаво приносити додому мишок та пташок, тепер вони тягають господарям взуття, рукавички та інші предмети, які знаходять у сусідів. Полювати на сусідські дрібнички любить і кішка по кличці Піксель.
  • Раніше ми писали, як листоноша з Канади щодня стикається з грізним котом, який захищає будинок від сторонніх. Його жвавості може позаздрити будь-яка сторожова собака.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Кіт Сирський став зіркою соцмереж і "отримав" документ в "Дії": історія мишолова з передової

Кіт Сирський прославився в мережі завдяки військовому Роману Синіцину, а тепер хвостик став обличчям застосунку "Дія"

Оперна співачка виступила перед бійцями на фронті і здивувала місцевих собак: смішне відео

Білоруська оперна співачка Маргарита Левчук разом із "Культурним десантом" виступила перед українськими захисниками - її арія здивувала навіть собак

Андрій Хливнюк з ударним БПЛА потролив Рому Звєря, який співав для окупантів на Донбасі

Андрій Хливнюк дотепно відповів на виступ Романа Білика з гурту Звєрі перед російськими окупантами - лідер Бумбокс записав відео