Лайм

В день 60-річчя принцеси Діани в Лондоні з'явиться її статуя

Скульптуру замовили сини Діани в пам'ять про її життя і спадок

1 липня 2021 року, в день 60-річчя покійної принцеси Діани Уельської, у дворі Кенсингтонського палацу в Лондоні буде встановлена її статуя. Про це повідомляє BBC з посиланням на заяву принца Вільяма і принца Гаррі, які замовили скульптуру в 2017 році в 20-ту річницю смерті їхньої матері.

Фото: instagram.com/dianaaward

31 серпня виповнюється 23 роки з тих пір, як Діана загинула в автокатастрофі в Парижі. Кенсингтонський палац заявив, що встановити статую планували до цієї дати, але захід довелося відкласти через пандемію Covid-19.

Автором статуї став скульптор Ян Ренк-Бродлі - творець профілю королеви Єлизавети II, який сьогодні викарбуваний на всіх монетах Великобританії. Більш детальну інформацію про дизайн Кенсінгтонський палац пообіцяв оприлюднити пізніше. "Наша мати торкнулася багатьох життів. Її скульптура дозволить всім відвідувачам Кенсингтонського палацу задуматися про її життя і її спадок", - заявили принци.

Профіль Єлизавети II авторства Яна Ренк-Бродлі

Принцеса Діана померла 31 серпня 1997 року, коли Вільяму і Гаррі було 15 і 12 років. 23 роки по тому в Лондоні вже встановлено кілька меморіалів на її честь, включаючи фонтан Діани в Гайд-парку і алею Діани в Сент-Джеймському палаці. До 20-річчя її смерті в Кенсингтонському палаці також був висаджений меморіальний сад, який отримав назву Білий сад.

  • 39 років тому принц Чарльз одружився на Діані, але казковий фасад свята приховував від публіки ревнощі і біль молодої нареченої. Розповідаємо, чому їхнє весілля назвали однією з найбільш лицемірних подій в історії королівської сім'ї.
  • 67 років тому в Британії коронували Єлизавету II. У важкій короні і розшитій золотом сукні Єлизавета II вперше вийшла до народу в статусі королеви. Згадуємо, як це було.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Незалежна у найпрекраснішому сенсі: Дженніфер Еністон привітала Кортні Кокс із 60-річчям

Американській акторці Кортні Кокс виповнилося 60 років. Її колега та подруга Дженніфер Еністон привітала з днем народження та розмістила спільні фото.

Любимо тебе: Кейт Міддлтон зворушливо привітала принца Вільяма з Днем батька

Принцеса Уельська Кейт Міддлтон в День батька оприлюднила красивий кадр та привітала принца Вільяма зі святом. На фото принц обіймає своїх дітей.

Українські зірки в День батька показали затишні світлини з рідними людьми

В День батька українські знаменитості поділилися милими кадрами з рідними людьми. Зірки подякували татам, чоловікам за увагу, надійність та любов.